¨

Formand for menighedsråd meldes for injurier foran kirken

Foto: TV ØST

Flemming Deleuran, formand for menighedsrådet ved Buerup Kirke, har to anmeldelser for injurier hængende over hovedet.

Anmelderne er bebudet fra rådets nuværende kasserer Esther Berggren og regnskabskonsulent Lotte Guldbrandt, og baggrunden er den indkaldelse, som formanden i juli hængte i kirkens sædvanlige udhængsskab foran kirken med dagsordenen til et møde den 24. juli.

- Formanden slynger om sig med beskyldninger og påstande, som der ikke er hold i, siger Esther Berggren Samuelsen, til Nordvestnyt.

Flemming Deleuran siger, at han nævnte og uddybede forholdene i mødeindkaldelsen, fordi udenforstående også skal forstå, hvad der foregår i menighedsrådet.

Det er især vendingerne som »formodet misbrug af kirkekassens midler«, »uberettigede løn- og honorarudbetalinger« og »kompetanceoverskridelser«, som vækker harme hos Esther Berggren og Lotte Guldbrandt.

Flemming Deleuran har hverken anmeldt Esther Berggren eller Lotte Guldbrandt til politiet. Foreløbig er det blevet til en redegørelse til provsten. Han nævner, at Lotte Guldbrandt er sigtet i en sag med relation til Nyvangkirken i Kalundborg. Derfor forventer han også at få en henvendelse fra politiet i Holbæk.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App