Forældre advarer mod at lukke daginstitutioner

Onsdag vedtager politikerne i Holbæk Kommune budgettet for de kommende år - det betyder at tre navngivne børnehaver skal lukkes. Men forældre advarer om, at det kan blive en rigtig dårlig forretning for kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Onsdag er der afstemning i Holbæk Byråd om budgetaftalen for de kommende år. Et af spareforslagene er at lukke børnehaven Møllevangen og to andre daginstitutioner. Det vil spare 1,5 millioner kroner. Men selv om forældrene bakker op om lukninger, er de imod disse.

- Selvfølgelig skal der lukkes institutioner. Der er færre børn, og fremover vil der også være faldende børnetal i Holbæk, men hvis man skal tage fremtidsbrillerne på, synes jeg, at man skal lave en ordenltligt analyse af institutionerne, og så lukke de rigtige, siger May-brit Bülow der er med i Møllevangens forældregruppe.

Pt findes der ikke en større analyse af hele institutionsområdet i kommunen. Indtil en sådan en er lavet, foreslår forældrene, at det skal holdes åbent, hvilke børnehuse, der skal lukkes. Formanden for Børneudvalget forstår godt forældrenes pointe. Men det er for sent nu.

- Jeg kan ikke se at vi kan nå det igennem, inden budgettet skal vedtages, siger Agnete Dreier (SF), der er formand for Børneudvalget i Holbæk.

Hvis Møllevangen lukker skal børnene flyttes til institutionen Stormøllen. Men for blot en uge siden kom det frem, at børneudvalget ikke var klar over, at Stormøllen på sigt skal rives ned, og at det vil koste 20 millioner kroner at bygge en ny institution.

- Det forløb får mig til at tænke, hvor godt resten af forarbejdet så er, siger May-brit Bülow fra Møllevangens forældregruppe.

Tirsdag, dagen før det skal afgøres om institutionerne skal lukke, har forvaltningen fundet ud af, at Stormøllen først skal rives ned om syv til ti år. Og der er ikke grund til bekymring, lyder det fra formanden fra Børneudvalget

- For en uge siden var vi usikre på grundlaget på Stormøllen, men jeg har en fornemmelse af, at man nu virkelig har kigget ordentligt efter, inden vi skal træffe den beslutning i morgen, lyder det fra Agnete Dreier (SF).

Men forældregruppen er ikke overbevist.

- Det ville da være rart, hvis vores skattekroner blev brugt bedst muligt, og man får det bedste ud af dem til vores børns fordel, siger May-brit Bülow.