¨

Fond bevilger fem millioner kroner: Nordeuropas første virtuelle observatorium på vej

Foto: Claus Starup

Brorfelde Observatorium modtager knap fem millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden til at udvikle Nordeuropas første virtuelle observatorium.

4.976.000 kroner.

Det er summen på den bevilling, som Brorfelde Observatorium modtager fra Novo Nordisk Fonden. Pengene skal gå til udviklingen af Nordeuropas første virtuelle observatorium.

Og det er en bevilling, der skaber glæde i Holbæk Kommune, som ejer observatoriet.

Vi kan simpelthen ikke vente med at gå i gang med arbejdet

Julie K. L. Bouchet, leder af Brorfelde Observatorium

- Jeg er meget stolt af og taknemmelig for Novo Nordisk Fondens bevilling til det virtuelle observatorium, der uden tvivl kommer til yderligere at styrke Brorfelde Observatorium som en spændende og vigtig formidlings-, oplevelses- og undervisningsattraktion her i Holbæk Kommune, siger Ole Hansen, der er formand for udvalget for kultur og fritid i Holbæk Kommune, i en pressemeddelelse.

Vækker glæde på observatoriet

Det virtuelle observatorium skal blandt andet indeholde online web-kameraer og et såkaldt all-sky kamera, som kan livestreame arbejdet ved teleskoperne på observatoriet og den aktuelle himmel.

Støtten vækker også glæde hos lederen af Brorfelde Observatorium.

- Vi kan simpelthen ikke vente med at gå i gang med arbejdet, siger Julie K. L. Bouchet.

- Og så glæder vi os også rigtig meget til at samarbejde både med de fremtidige brugere såvel som med danske og udenlandske universiteter om at skabe Nordeuropas første virtuelle observatorium.

Projektet vil blive udviklet af fagteamet og ledelsen ved Brorfelde Observatorium i samarbejde med en arbejdsgruppe, hvor der vil indgå repræsentanter fra Niels Bohr Instituttet Københavns Universitet, Astronomisk Selskab, Stenhus Gymnasium samt to amatørastronomiske foreninger - Københavns Astronomiske Forening og Brorfeldes Astronomiske Vennekreds.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App