Folketingsmedlem: Staten skal træde til og give særlig hjælp til Holbæk Sygehus

Branden på Holbæk Sygehus er en så alvorlig situation, at staten skal træde til og yde akut hjælp og assistance for at få situationen normaliseret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Holbæk Sygehus er i en alvorlig situation, efter det natten til onsdag blev ramt af en stor brand i vaskeriet.

Det mener folketingsmedlem Rasmus Horn Langhoff (S), der nu vil have sundhedsministeren til at yde en særlig hjælp til sygehuset, så hospitalet hurtigt igen kan få situationen normaliseret.

Det oplyser han i en pressemeddelelse.

- Situationen kan meget let eskalere og ende med at kompromittere patientsikkerheden yderligere. Derfor min opfordring til, at ministeren og ministeriet akut tilbyder al den hjælp og assistance til Holbæk Sygehus, som skal til for at håndtere situationen, siger folketingsmedlemmet i brevet til ministeren.

I pressemeddelelsen uddyber han:

- Alle kæmper for at få bugt med branden og beskytte patienter bedst muligt. Men Holbæk Sygehus er meget presset og har brug for akut hjælp. Derfor opfordrer jeg sundhedsministeren til, at træde til og tilbyde al den hjælp der er behov for, siger han.

Branden på Holbæk Sygehus opstod kort før midnat i vaskeriet, og spredte sig efterfølgende til en lagerbygning. Branden betyder, at hospitalet har lukket for adgang af nye patienter, og alle ambulancer dirigeres indtil videre til andre sygehuse på Sjælland. Samtidig mangler størstedelen af sygehuset varmt vand.

Rasmus Horn Langhoff forestiller sig, at at ministeren vil kunne hjælpe med eksempelvis rådgivning, mandskab forsyning og en økonomisk indsprøjtning til sygehuset.