Folketingskandidat slår på valgtromme

Den unge folketingskandidat Kaare Dybvad mener, at folketingsvalget snart bliver udskrevet. Han har derfor valgt at starte sin valgkampagne allerede nu ved at stemme dørklokker, uddele roser og valgmateriale.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den lille hvide spand er fyldt med røde roser. I hånden har den lokale folketingskandidat Kaare Dybvad en hel bunke foldere om ham selv. Valgkampen er nu for alvor gået i gang.

Ifølge Kaare Dybvad så har rygter om folketingsvalget længe svirret, og han gør derfor nu klar til kamp.

- Der har været rygter om valget, og det vigtigste er, at man hele tiden er klar til det. Jeg sover med støvlerne på, og jeg er klar til at føre valgkamp for socialdemokraterne. Vi skal vise danskerne, at vi har en anden kurs end den regeringen fører, siger Kaare Dybvad.

Sammen med sit kampagnehold går Kaare Dybvad nu rundt fra dør til dør og forsøger at samle stemmer til det kommende valg.

- Jeg synes, det er en god måde at møde folk på. Det er dejligt at have en direkte dialog med folk ansigt til ansigt og høre, hvad de mener om politik, og hvad de mener, der foregår, siger han.

Hos beboerne i Kikhøjparken i Holbæk er modtagelsen af Kaare Dybvads charmeoffensiv blandet.

- Jeg kan godt forstå, han gør det. Mange bruger det, og der er mange vælgere, som falder for det. Men det er ikke den måde, jeg vælger på, siger Helle Therkildsen.

<p>En lokal folketingskandidat i Holbæk tog et lille kig i krystalkuglen og den sagde <br />at der blir udskrevet valg... TIRSDAG!!,</p>

Ifølge Henrik Qvortrup, politisk kommentator på TV 2, er det at stemme dørklokker en helt speciel valgkampsdisciplin.

- Det er bestemt en udmærket metode, men det er ikke en metode, han har for sig selv. Der er også andre end ham, der har opdaget, at det kan være en smart at opnå personlig kontakt til vælgerne. Det er faktisk noget amerikanerne har opdaget for længst, og som nu er ved at bevæge sig mod Danmark, siger Henrik Qvortrup.

Rent faktisk er den unge socialdemokrat langt foran de socialdemokratiske hovedtropper, når han allerede nu forudser valget og går i gang med valgkampen.

- Det er også en måde at gøre sig politisk berømt på ved at udskrive valg før statsministeren gør det. Jeg føler mig ikke overbevist om, at statsministeren udskriver valg hverken i morgen i overmorgen eller om en måned, siger Henrik Qvortrup.

Selvom valget måske ikke er lige om hjørnet, så vil Kaare Dybvad gå langt for en plads i folketinget.

- Vi har en ambition om, at nå ud til 10.000 mennesker her i Holbæk-området, og så er man nødt til at starte lidt før, siger Kaare Dybvad, der er lokal folketingskandidat i Holbæk.