Folkemøde i Jyderup: - Vi føler os langt væk fra Holbæk

Borgerne i Jyderup mener, at politikerne kan gøre mere for lokalsamfundet. Derfor var politikere og erhvervsliv lørdag inviteret til Folkemøde.

Paneldebatter og politikere er normalt noget, der hører til på Folkemødet på Bornholm. Men nu har et nyt folkemøde set dagens lys.

Lørdag var lokalpolitikere, handelsliv og lokale kræfter inviteret til Folkemøde i Jyderup for første gang.

- Vi mangler at finde ud af, hvem er det der bestemmer, hvor Jyderup skal hen? Hvem tager initiativet til at finde ud af, hvad Jyderup skal være for en by? Hvad mangler vi, og hvad skal vi have mere af? Der er vi nødt til at spørge, hvem der tager teten på det, lyder det fra Rikke Klindt, der er formand for Jyderup Lokalforum, og som står bag folkemødet.

quote Bor man, og kommer man fra Jyderup, så skal man have lige så meget ud af kommunen, som hvis man kommer fra Holbæk by, eller et andet sted

Christina Krzyrosiak Hansen (S), borgmester, Holbæk

Fra rådhuset i Holbæk til Jyderup Hallen er der 26 kilometer. Alligevel føler de sig oversete i Jyderup, lyder det fra de borgere, der var mødt op til dagens folkemøde.

- Når de begynder at snakke om Holbæk, så er det bykernen i Holbæk, man snakker om. Man glemmer yderområderne. De bliver lidt sat til side, men vi prøver på at råbe op, fortæller Thomas Nissen, der bor i Jyderup.

- Siden kommunesammenlægningen har vi følt, at vi er lidt langt væk. Holbæk er geografisk en enormt stor kommune, og det føles, som vi er langt væk, siger Rikke Klindt.

Rikke Klindt er formand for Jyderup Lokalforum, der står bag folkemødet.
Rikke Klindt er formand for Jyderup Lokalforum, der står bag folkemødet. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Til dagens folkemøde skulle politikerne diskutere både byudvikling, natur og trafik for byen, der huser omkring 5000 indbyggere.

Fire af politikerne i kommunalbestyrelsen tæller selv med i indbyggertallet i kommunen. Én af dem er socialdemokraten Mogens Justesen.

- Det er svært, for folk er jo glade for Holbæk. Det er en god by, og der sker rigtig meget i Holbæk, altså vi kæmper hele tiden for, at der skal ske noget i de små lokalsamfund.

Også borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) havde taget imod invitationen og deltog i dagens debat.

- Bor man, og kommer man fra Jyderup, så skal man have lige så meget ud af kommunen, som hvis man kommer fra Holbæk by, eller et andet sted.

- Jeg tror, det er vigtigt, at vi sikrer, at der er boligudvikling og kulturudvikling og alt muligt andet, som skal til for at have et godt lokalsamfund - også her i Jyderup. Og jeg kan godt forstå, hvis der er nogle borgere, som en gang i mellem føler, de bliver overset. 

Når de begynder at snakke om Holbæk, så er det bykernen i Holbæk man snakker om, lyder det fra Thomas Nissen, der bor i Jyderup.
Når de begynder at snakke om Holbæk, så er det bykernen i Holbæk man snakker om, lyder det fra Thomas Nissen, der bor i Jyderup. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST