¨

Flyulykke i Tølløse stadig uopklaret - interessen samler sig om særligt punkt

00:32

Sådan så det ud kort efter styrtet. Video: Michael Johannesen

Der er endnu ingen forklaring på flyulykken ved Kirke Eskilstrup søndag, der kostede en 53-årig mand livet. Havarikommissionen arbejder stadig med at opklare hændelsen.

Havarikommissionen arbejder fortsat på at opklare den flyulykke, der søndag kostede en 53-årig mand fra Holbæk livet.

Han styrtede ned med et svævefly umiddelbart efter starten fra Tølløse Flyveklub ved Kirke Eskilstrup.

Meldingen indløb til politiet klokken 14.10, og efterforskere fra politiet og havarikommissionen har siden arbejdet på at opklare sagen.

Mandag morgen er der fortsat ingen forklaring på ulykken.

- Vi ved endnu ikke noget, og vi vil ikke kunne sige noget om årsagen til ulykken før Havarikommissionen har afsluttet deres undersøgelser, siger Martin Bjerregaard fra Midt og Vestsjællands Politi til TV2 ØST tirsdag morgen.

Spil og fly undersøges

Indsatsleder Flemming Krogh Meyer forklarede søndag til TV2 ØST, at ulykken skete umiddelbart efter, at flyet havde forladt startbanen.

- Umiddelbart efter starten styrtede flyet til jorden, forklarede han.

Der er tale om et svævefly, der blev trukket op af en wire, der trækkes af et spil. Flyet skal herefter i en højde på mellem 300 og 400 meter kaste wiren og svæve selv.

Det er den mest almindelige metode til at opsende svævefly blandt de 30 svæveflyklubber i Danmark – men det undersøges nu, om der kan have været en fejl ved spillet eller flyet, der var årsag til ulykken.

- Der foretages en række tekniske undersøgelser af både spillet og flyet. Samtidig taler vi med vidner, der måske kan opklare, hvad der er sket på flyet, siger Martin Bjerregaard.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App