Flertal i Holbæk: Sti ved traktørsted skal være offentlig

Et flertal i byrådet i Holbæk er klar til at ekspropriere, fordi de vil gøre en sti ved Maglesø Traktørsted offentlig tilgængelig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Holbæk Kommune har længe været i tovtrækkeri med et par, der har bosat sig i det gamle traktørsted ved Maglesø.

Senest har kommunen været karambolage med parret, fordi de vil gøre stien offentlig tilgængelig. Nu er et flertal i kommunalbestyrelsen klar til at ekspropriere, hvis der ikke kan opnås en aftale om stien.

Det var meldingen fra et stort flertal i byrådet i Holbæk uden om Liberal Alliance og Rasmus Brandstrup Larsen (V) ved gårsdagens byrådsmøde.

- Ærgerligt man skal bruge penge på det, der er lov

På kommunalbestyrelsesmødet udtalte flere politikere sig om sagen og kaldte den "ærgerlig" og en "kedelig sag".

- Det er rigtig ærgerligt, at man skal bruge kommunale penge på det, der nu engang er lov, sagde Enhedslistens Karen T. Clausen på mødet.

Politikerne har haft ønske om at finde et kompromis gennem dialog, men nu hvor det ikke er lykkedes, er de klar til at ekspropriere.

- Jeg har opfordret til dialog, så vi eventuelt kan få et kompromis, hvor gæsterne stadig får den fulde naturoplevelser, og ejerne ikke har så mange fremmede, der kommer forbi ejendommen, ssagde Peter Nilsson (V) på mødet.

Politikerne vil gøre stien offentlig tilgængelig, fordi de ønsker at sikre afgang til det naturskønne område. Det er ejerne imod, da de mener, stien går igennem parrets indkørsel og terrasse. Ejerne vil i stedet omlægge den øverste del af stien, så den ikke løber ind over gårdspladsen. 

- Nogle er flyttet derud med den tanke at gøre det til privatområde

Men da det ikke har været muligt at nå til enighed, ønsker politikerne nu at ekspropriere. De er desuden klar til at ekspropriere parkeringspladsen vest for det gamle traktørsted.

- Jeg er meget ked af, at det er kommet så vidt, at nogle er flyttet derud med den tanke måske i virkeligheden at gøre det til et privatområde, for så de har handlet sådan, sagde Bente Röttig (SF) på Kommunalbestyrelsesmødet.

Hun fremhævede, at parrets indflytning er gået ud over den turist- og naturoplevelse, som alle har prøvet at have derude i generationer.

- Jeg er ærgerlig over, at vi ikke i tide så, at vi måske skulle have købt hele herligheden og på den måde få traktørstedet forpagtet, så vores borgere og turister, der kommer langvejs frem kunne få den oplevelse, sagde Bente Röttig på gårsdagens møde.