Flere mødt op for at blive Natteravn: - Vi vil have vores område tilbage

Flere beboere fra Vangkvarteret i Holbæk var mødt op mandag aften for at blive en del af frivilligkorpset Natteravnene. De vil have tryghed i området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg er her, fordi der har været en del uro her i vores Vangkvarter, og det synes jeg, vi skal gøre noget ved.

Sådan sagde Peter Nielsen, en af de fremmødte beboere til mandag aftens møde i fælleshuset i Vangkvarteret i Holbæk.

Og hans holdning var der flere, der delte. Faktisk var 26 beboere mødt op til mødet, der havde til formål at informere nye medlemmer af frivilligkorpset Natteravnene, der skaber tryghed i byernes natteliv.

Uroen den seneste tid i Holbæk har fået Natteravnene til at efterlyse flere medlemmer. De seneste to uger har Holbæk været plaget af overfald, ildspåsættelse og hærværk, og det skaber utryghed i området.

- Man føler, der er lidt utrygt herude, og derfor vil Vangens beboere selv skabe lidt tryghed, og der kunne Natteravnene være en løsning, siger Jan Andersen, der er formand for Natteravnene i Holbæk.

Artiklen fortsætter under billedet.

De 26 nye Natteravne er alle beboere i Vangkvarteret.
De 26 nye Natteravne er alle beboere i Vangkvarteret.
Foto: Morten Spuhr - TV ØST

Tre gule jakker skaber tryghed

Uroen tager angiveligt udgangspunkt to grupperinger, der har en konflikt i Holbæk. Det har politiet tidligere udtalt.

Aktiviteterne i konflikten har primært kredset sig om Bandidos' klubhus på Østerstræde i Holbæk og i Vangkvarteret, hvor man håber på at finde flere frivillige til Natteravnene. 

- Bare det at der kommer tre gule jakker ud og gå, det skaber en masse tryghed. Både her i vores Vang-kvarter men også nede i vores centrale by, siger formand Jan Andersen.

Natteravnene findes landet over i større byer, og de frivillige voksne går rundt i byens gader om natten og er kendt for at dele bolsjer og kondomer ud til de unge og tage en snak med dem, de møder på deres vej.

Det overordnede formål er at være forebyggende gennem den voksne tilstedeværelse, skriver Natteravnene på deres hjemmeside.

Artiklen fortsætter under faktaboksen.

Natteravnenes fem regler:

Giver også tryghed hos ældre

For flere af de 26 fremmødte beboere handler det om, at kunne gøre noget aktivt for at ændre på den utryghed, der er i området. 

- Vi vil gerne have vores område tilbage og gøre det trygt for vores beboere herude, siger Christina Slengrich, der er en af de fremmødte.

- Det kunne være, vi andre måske kunne gøre lidt til også, så det kunne blive til at være her igen, siger Peter Nielsen.

Det er ikke kun blandt de unge, at Natteravnenes tilstedeværelse vil kunne mærkes.

- Det giver også tryghed ovre ved de ældre, at de nu ved, at der kommer sådan nogle Natteravne, siger Erna Truelsen.