Flere mistænkelige brande i Holbæk fredag aften - brandene kan være påsat

Fredag aften indløb der i løbet af få timer flere meldinger om brande i skraldespande i Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Klokken 21:07 fredag aften modtog Midt- og Vestsjællands Politi meldinger om ild ved Slotshaven Gymnasium i Holbæk. Ved ankomsten kunne patruljen konstatere ikke bare et, men to arnesteder, hvilket som udgangspunkt indikerer, at der kan være tale om påsatte brande.

- Vi har været derude og kan konstatere nogle arnesteder. Vi formoder, branden kan være påsat, og det undersøger vi nærmere, forklarer vagtchef Arne Aabæk ved Midt- og Vestsjællands Politi til TV2 ØST.

Artiklen fortsætter under billedet

Branden var brudt ud i et askebægre og havde forvoldt mindre skader på bygningen.
Branden var brudt ud i et askebægre og havde forvoldt mindre skader på bygningen. Foto: Michael Johannessen

Inden resultatet af undersøgelserne foreligger, kan politiet hverken be- eller afkræfte den formodede mistanke om, at ilden er påsat.

Hundepatruljer søgte spor

Godt en time senere var den gal igen. Denne gang i det centrale Holbæk på Klosterstræde.

- Vi får meldingen 22:22. Der har været ild i to skraldespande omkring Klosterstræde. Der er nogle omstændigheder, der gør, at vi også her laver nogle undersøgelser, da vi ikke kan afvise, at branden er påsat, siger Arne Aabæk.

To steder var der sat ild.
To steder var der sat ild. Foto: Michael Johannessen

I begge tilfælde har hundepatruljer været kaldt ud og søge efter spor og eventuelle tabte genstande, der kan give et praj om ildens opståen.

Efterforskningen har i løbet af natten ikke ført til nogen anholdte, men politiet har indsamlet en række vidneudsagn, som vagtchefen dog ikke ønsker at komme nærmere ind på indholdet af.

I starten af maj opstod der også brande ved en børnehave ikke langt fra Slothaven Gymnasium, der vakte en mistanke om ildspåsættelse hos både politiet og den lokale børnehaveledelse.

Børnehaven ligger cirka 800 meter fra gymnasiet, og her var der på en uge først ild i en container og senere et legehus.

Artiklen fortsætter under grafikken

 
 

Dagen efter den sidste brand ved børnehaven på Vandtårnsvej, var det en børnehave på Stormøllevej i det østlige Holbæk, som blev antændt.

- Der er formentlig nogen, som gerne ville brænde institutionen af, fordi der var anlagt et bål foran en dør, sagde vagtchef Lars Galasz om hændelsen til TV2 ØST.

Flere brande har plaget Holbæk. Her er det billeder fra 3. maj, hvor der var brand i en børnehave: