Flere besparelser på vej

Skoler bliver lukket, ældre får mindre hjælp og kommunerne fyrer medarbejdere. Borgerne kommer til at mærke, at kommunernes økonomi er på katastrofekurs. En af de hårdest ramte er den tidligere mønster-kommune Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Holbæks  underskud er vokset med næsten 33 millioner kroner bare i løbet af sommerenØkonomistyringen sejler i Holbæk, henover sommeren er budgetunderskuddet steget, så der nu skal spares yderligere 32,7 millioner kroner i den i forvejen trængte kommune.

Holbæk er langtfra eneste kommune om at gå over budget, men selv viceborgmesteren indrømmer, at det står ekstra galt til i Holbæk.

- Der har ikke været god nok økonomistyring i kommunen, og derfor kommer vi til at bruge penge, der ikke er der, siger Louise du Plessis de Richelieu.

I denne omgang er det 32,7 millioner kroner ekstra politikerne skal spare på det i forvejen trængte budget, der i forsommeren stod med et underskud på 47,5 millioner kroner. Det er altså sammenlagt 80,2 millioner kroner, der skal findes på forskellige områder.

- Vi skal vende hver en sten, og der er ingen områder, der går fri, når der er tale om så store beløb, siger viceborgmesteren.

<p>Skoler bliver lukket, ældre får mindre hjælp og kommunerne fyrer medarbejdere.<br /><br />Borgerne kommer til at mærke, at kommunernes økonomi er på katastrofekurs.