Passagerer blev efterladt på kajen - nu indsættes flere afgange

Efter at passagerer har oplevet ikke at kunne komme med færgen, bliver der nu sat flere afgange ind til Orø i Holbæk Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Gratis overfart med færgen til blandt andet Orø i Isefjorden har givet ekstraordinær trængsel. I perioder i en sådan grad at øboerne selv har haft svært ved at komme med.

Således måtte Orø-færgen på førstedagen med de gratis billetter efterlade 50 personer – herunder øboere – på havnekajen i Holbæk.

I Holbæk Kommune har man derfor nu besluttet at sætte ekstra afgange ind i juli måned, hvor det er gratis for gående og cyklister at rejse med færgen.

De gratis færger er en del af Regeringens sommerpakke, der skal styrke turisme og aktiviteter i Danmark over sommeren i ly af coronakrisen.

De ekstra afgange med færgen til Orø indsættes på tirsdage og torsdage formiddag med afgang fra Holbæk klokken 10:05 og retur fra Orø 35 minutter senere.

En opgørelse fra Transportministeriet den 11. juli viser, at foreløbigt 83.000 gående og cyklende har benyttet sig af de gratis færger

I alt er 53 færgeruter gjort gratis i juli måned, hvis man går eller er på cykel.

Her kan du komme gratis med færgen:

Grafik: Nick Abildgaard