Flemming slipper for elregning på 214.000 kroner

Retten i Holbæk har torsdag frikendt Flemming Villadsen i en sag anlagt af Seas-Nve, som mente, at han skyldte dem 214.000 kroner for el.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I 2011 fik Flemming Villadsen fra Udstrup nordøst for Sorø en elregning på 214.387,32 kroner fra Seas-Nve. Selskabet mente, at han og familien på 4 en halv måned havde brugt el for den gigantiske sum og lagde sag an mod Flemming Villadsen, der klagede over regningen, men torsdag frikendte Retten i Holbæk ham. Det skriver Ekstra Bladet på sin hjemmeside.

- Dommen er en pure frifindelse af Flemming, siger Flemming Villadsens advokat, Jørgen Dan-Weibel til avisen.

- Dommeren fandt det ikke beviseligt, at måleren, som SEAS' montør pillede ned, viste, at et sådan forbrug havde fundet sted under de givne omstændigheder. Han lagde også vægt på, at familiens forbrug i alle årene siden 1992 havde været stabilt. Og da familiens nye måler kom op, var familien tilbage på det samme niveau, siger han.

Årsag uklar

Normalt bruger Flemming Villadsen og familien strøm for omkring 16.000 kroner om året. Hvorfor måleren pludselig viste et forbrug til en pris på over 200.000 kroner er stadig uklart. Selv mener Flemming Villadsen, at det måske har noget at gøre med påvirkninger udefra.

- Vi har haft problemer med vores måler efter lynnedslag, men det kan også have være håndteringen af vores måler. Hvis man har hentet måleren og smidt den hårdt ind i bagagerummet, så kan der komme et 'tællespring', forklarer han.

Uvist om dommen ankes

I hvert fald valgte Retten i Holbæk at dømme til fordel for ham og har blandet andet begrundet dommen med følgende:

På baggrund af ovenstående, finder retten, at det er usandsynligt, at Flemming Villadsen og hans husstand skulle have forbrugt 110.791 kWh i perioden fra den 30. november 2010 til den 13. april 2011. Under disse omstændigheder har Flemming Villadsen med fornøden styrke sandsynliggjort, at det omtvistede forbrug er fremkommet ved en ikke konstaterbar fejl ved måleren. Det registrerede forbrug modsvarer således ikke det reelle elforbrug for perioden. På denne baggrund frifindes Flemming Villadsen for den af elselskabet nedlagte påstand.

Seas-Nve skal nu betale 107.364,40 kroner i sagsomkostninger til Flemming Villadsen. Selskabet har endnu ikke besluttet sig for, om dommen skal ankes.