Flaskedronningen af Holbæk er død

Søndag mistede Holbæk en helt særlig personlighed, da 65-årige Yvonne Larsen bedre kendt som Flaske Yvonne døde i sin lejlighed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det vælter ind med minder og hilsner på Facebook. Normalt plejer de at møde hende i bybilledet, men nu er det slut med smil og kække bemærkninger til borgerne fra Yvonne Larsen. Søndag blev Holbæk et kendt ansigt fattigere, da Flaske Yvonne, som hun nok bedre er kendt som, døde.

Yvonne Larsen, som ifølge SJællandske blev 65 år, fik tilnavnet, fordi hun altid gik og samlede flasker. Hun blev så populær, at folk oprettede en fanside om hende på Facebook, og den har 5.800 personer - unge som gamle - været inde og "synes godt om".

Hilsnerne vælter ind

Siden det søndag kom frem, at hun var død - formentligt af et hjertestop - er det væltet ind med hilsner.

De afslører blandt andet, at det ikke kun var i Holbæk, at Flaske Yvonne var et kendt ansigt. Flere har også mødt hende til både Vig Festival, i Kalundborg, Roskilde og i København, og adskillige har været forbi fansiden med en sidste hilsen.

Her kan du se nogle af beskederne:

Nanna CoCo:
Det er ikke til at forstå.... alle de glade gode minder på stangen, dine dejlige historier om hvad du oplevede på dine rejser, og din fede humor som kunne få alle til at knække sammen af grin.... Du bliver savnet i gaderne, og jeg vil aldrig glemme dig.. Du var trods alt dronningen af Holbæk... Håber hele himlen er fyldt med flasker til dig !! Sov godt du skønne kvinde...

Lott Frank:
Yvonne har altid været sej....jeg husker hende og jeg havde været i byen i starten af 70`erne, hun kørte med i den foreste bil, der forulykkede på Kalundborgvej, hvor hun brækkede halsen, og dengang var det ikke noget man overlevede, så jeg sad og holdte hende i hånden med tårer rendende ned af kinderne, men, men, Yvonne løftede sig godt hun kunne med forbindinger og halskrave og sagde: "Hvad fanden sidder du og flæver for, hent hellere to bajer" Glemmer hende aldrig. R.I.P.

Amanda Basballe Jensen
Rest In Peace Flaske Yvonne ! Må dit glade ansigt og dit altid gode humør være med dig i himlen ! Og ikke mindst masser af gode kolde Tuborg !

Lis Villumsen
Du er allerede nu savnet i Holbæks byliv. Ære være dit minde.

Frederik Emil Jensen Glisbo
Farvel Flaske Yvonne du som evig og altid trodsede kulde, sne, regn og blæst for at samle dagen høst af flasker, jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg har givet dig alle mine tomme flasker, tømt min sodavand/øl ved det blotte syn af dig, stoppet midt på gaden og rullet vinduet ned for så at lede febrilsk efter mine tomme flaske i bilen på trods af folk dyttede... Det gør mig dog glad, at du ikke kommer til at fryse til vinter når du går dine runder i gaderne, på stationen eller strandparken. Du vil blive savnet af hele Holbæk og omegn varmt tak for de gode og sjove stunder herfra

P.S Jeg skal med glæde udbringe en eller flere skåle til ære for dig i fremtiden og mindes de mange gange vi har skålet :´(

Mads L. Westen
Du var en af Holbæks mest kendte ansigter Yvonne, kendt i hele kongeriget Danmark. Må du få en fantastisk rejse hvor end du er på vej. Det har du om nogen fortjent. Tusind tak for alle de gange du gjorde forskellen Må du hvile i fred og tak for alt.

Facebook siden Flaske Yvonne kan du se flere hilsner. Der er desuden lavet en begivenhed, hvor planen er at mødes på onsdag klokken 17 på Landgreven i Holbæk til en mindehøjtidelighed for Yvonne Larsen.