Fitnesscenter jubler over genåbning: - Vi er nærmest lykkelige

Fitnesscentrene landet over har været lukket land siden midten af december. Fra torsdag kan centrene igen invitere medlemmerne indenfor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag den 6. maj bliver det igen muligt for dig at tage ned i dit lokale træningscenter og få sved på panden. Det har regeringen sammen med en lang række af folketingets partier i nat vedtaget.

- Vi er rigtig glade og henrykte over, at vi må komme i gang igen. Vi er nærmest lykkelige, lyder det fra Ronnie Stokholm, der er medejer af Sportsbyens Træningscenter i Holbæk.  

quote - For os er det især vigtigt nu at få at vide hvor mange deltagere vi må have på holdene

Ronnie Stokholm, medejer af Sportsbyens Træningscenter i Holbæk

Landet over har fitnesscentrene været lukkede siden midten af december. I den langsigtede genåbningsplan har det været uklart, om fitnesscentrene stod til at skulle åbne den 6. maj eller den 21. maj.

I morges vågnede indehaveren op til den gode nyhed. Det samme gjorde de kunder, der har savnet at bruge centret.

- Min telefon har ringet siden kl. 6:30. De (kunderne, red.) glæder sig helt vildt til at komme i gang. De er nysgerrige på, hvad de kan og de må. Der må vi være dem svar skyldig.

VIDEO: Scala Fitness i Næstved er også glade for, at de endelig kan invitere motionister indenfor igen. De frygter dog, at kravet om coronapas kan give udfordringer:

Hos Scala Fitness i Næstved glæder dig sig til at kunne invitere gæster indenfor igen.
Hvis arealkravene bliver som tidligere, kan Sportsbyens Træningscenter have plads til 238 udøvere på én gang.
Hvis arealkravene bliver som tidligere, kan Sportsbyens Træningscenter have plads til 238 udøvere på én gang. Foto: Tina Mortensen - TV ØST

Mangler stadig konkrete retningslinjer

Sportsbyens Træningscenter har åbent fra 5:30-23:00. Normalt er der bemanding fra 9:00-19:00, men med krav om tjek af coronapas, skal personalet nu sidde klar til at kontrollere kunderne i hele åbningsperioden. 

De nærmere regler for, hvordan fitnesscentrene skal holde åbent er stadig ukendt. Det gælder blandt andet, hvor mange der må komme i centret. 

- For os er det især vigtigt nu at få at vide, hvor mange deltagere vi må have på holdene, lyder det fra Ronnie Stokholm.

Da fitnesscentrene sidst var åbnet, var det med krav om, at der skulle være fire kvadratmeter per medlem i centret.  

Bliver arealkravet det samme som tidligere, har Sportsbyens Træningscenter plads til 238 medlemmer ad gangen. 

Men om samme regel gælder fra på torsdag, ved hverken centre eller medlemmer altså ikke endnu.

- Vi har masser af plads, så det bliver umiddelbart ikke et problem. Men vi savner regler for, hvad vi må og ikke må. Hvis vi får klar besked, skal vi nok få det til at lykkes. Det er det her med, at vi ikke ved, hvad vi har med at gøre.

Bag genåbningsaftalen står regeringen sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet.