Fire anholdt efter uro i Holbæk - trusler på livet og frygt for skydevåben

Politiet anholdt fire personer natten til onsdag, efter de havde fået en anmeldelse om et skydevåben og trusler på livet i Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sent tirsdag aften måtte politiet rykke ud til Holbæk, da de modtog en anmeldelse om trusler.

Det viste sig at være en konflikt mellem to forskellige grupper i Holbæk, hvor der var trusler på livet.

- Det endte med, at vi anholdt fire personer, som vi har afhørt her i nat, oplyser vagthavende ved Midt- og Vestsjællands Politi.

- Men de er blevet løsladt igen her til morgen. Anklagemyndigheden fandt ikke, at der var belæg for at fremstille dem i grundlovsforhør.

Video: Søndag måtte politiet rykke ud til et skyderi i Ladegårdsparken i Holbæk. Artiklen fortsætter under videoen:

 

Anmeldelse om skydevåben

Politiet fik en anmeldelse om, at fire mænd havde indfundet sig på Kastanievej i Holbæk, hvor nogle unge mennesker var samlet til en social sammenkomst. De fire unge mænd var imidlertid ikke velkomne på stedet, så de blev bedt om at gå, hvilket skabet uro på stedet.

Mændene kørte fra stedet, men kom senere tilbage, hvor en af mændene truede to forurettede med en pistollignende genstand. Mændene kørte herefter fra stedet i en bil. 

Politi fandt intet skydevåben

Politiet kørte talstærkt til stedet, for at søge efter mændene og bilen. En patrulje så bilen på Skagerakvej, hvor den fortsatte videre ad Kløverstien.

Her bragte patruljen bilen til standsning og de fire mænd, en 17-årig, to 18-årige og en 19-årig - alle fra Holbæk, blev anholdt klokken 22.40 og sigtet for trusler med skydevåben. Politiet ransagede bilen og visiterede de anholdte uden at finde frem til et skydevåben. 

Der blev indledt en omfattende eftersøgning efter våbnet. Hundepatruljer afsøgte området omkring gerningsstedet, men fandt intet skydevåben.

De fire mænd blev taget med til stationen til afhøring og sagsbehandling. Politiets jurister vurderede herefter sagen, men fandt ikke grundlag for at fremstille de anholdte i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, så de blev løsladt tidligt onsdag morgen.

De er alle fortsat sigtet i sagen. Motivet til truslerne anser politiet for et isoleret optrin imellem to uenige parter, som udviklede sig efter mændene blev bortvist fra stedet.

Ifølge vagtchefen fra Midt- og Vestsjællands Politi er der tale om personer, som politiet kender i forvejen.

Skyderi i Ladegårdsparken og efterfølgende bilbrand

Det er ikke mere end tre dage siden, politiet sidst modtog en anmeldelse om et skydevåben i Holbæk. Her blev der affyret skud i Ladegårdsparken mod to mænd på henholdsvis 18 og 19 år.  

Der var dog ikke nogen af dem, der blev ramt eller kom til skade.

Politiet afspærrede søndag aften et større område i Ladegårdsparken og afsøgte det med politihunde. Her fandt politiet afskudte patronhylstre, og der er også gået et projektil igennem en termorude ved en varmecentral, der ligger i bebyggelsen. 

De to mænd, der er blevet skudt imod, er blevet afhørt, men der er endnu ingen anholdte.  

Kort efter skyderiet i Ladegårdsparken modtog politiet en anmeldelse om en bilbrand på Mogenstrupvej i Holbæk. Branden kan ifølge politiet muligvis have forbindelse til skyderiet i Ladegårdsparken.

Politiet vil meget gerne høre fra vidner. Har du hørt eller set noget i forbindelse med skudepisoden, kan du kontakte politiet på telefon 1-1-4.    

Opdatering
Clock12. feb 2020, kl. 14:55
Artiklen er opdateret med flere detaljeret oplysninger om hændelsen.