Fik klippet finger af før brand

Det var formentligt narkogæld, der torsdag aften kostede en 28-årig mand en lillefinger og hans hus, som 2 rockerlignende personer satte ild til.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der ligger tilsyneladende et narkoopgør bag branden i et stråtækt hus på Hejrebjergvej i Hallebyore ved Jyderup. Torsdag aften klokken 20.29 fik politi og brandvæsen en anmeldelse om branden, og det viser sig nu, at der er noget mere dramatik i den end bare flammerne.

I første omgang lød det fra politiet, at der ikke var nogen hjemme, da branden opstod, men det viser sig, at husets 28-årige mandlige beboer og 2 kammerater var til stede, da ilden brød ud.

Klippede finger af

Kort før branden var han blevet opsøgt af 2 rockerlignende personer, som ville inddrive en narkogæld. Den ene truede ham med en sort pistol, mens den anden havde bragt en sort plastikdunk med sig.

Han sagde til den 28-årige, at han selv kunne vælge, hvilken finger han ville have klippet af, og da han svarede venstre lillefinger, klippede den ene af de 2 rockerlignende personer et led af fingeren med en grensaks. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Totalt nedbrændt

Den 28-årige og hans 2 venner blev beordret til at gå ud af bagdøren, mens de 2 gæster gik ud af fordøren. Da den 28-årige kom om til fordøren, var der flammer ud af vinduerne, og derfor mente han, at de 2 sendebude måtte have hældt benzin ud i huset og antændt det.

Huset, der var med stråtag, stod ikke til at redde for brandfolkene, og det endte med at nedbrænde totalt.

Politiet efterlyser vidner

De 2 var væk fra stedet, da den 28-årige og hans kammerater kom om til fordøren. Det er uvist, hvordan de slap væk, men politiet formoder, at det skete i bil.  

Politiet vil ikke ud med, hvor stor en narkogæld der er tale om, eller hvilken eventuelle rockergruppering den 28-årige skyldte penge. Politiet er meget interesseret i at komme i kontakt med vidner, der har set noget i forbindelse med branden i går aftes, eller som har andre oplysninger, der kan føre til opklaring af sagen. Hvis nogen har oplysninger er de meget velkomne til at kontakte Midt- og Vestsjællands Politi på telefon 114.          

De 2 formodede gerningsmænd beskrives som:

  • A: mand, i 30’erne, ”pumpet” skaldet eller lyst karseklippet hår, bred kæbe og tyrenakke
  • B: mand, 18-25 år, mindre end A i højde og drøjde, kort nyklippet hår, muligt en tatovering op ad siden af halsen

Fredag eftermiddag efterlyser politiet en bil i forbindelse med sagen. Der er tale om en:

• Lille bil, ukendt mærke, lys - mulig grålig eller blålig,

Den holdt torsdag den 9. januar 2014 kort før klokken 20.29 tæt på Hejrebjergvej i Jyderup, på et sted, hvor der normalt ikke bliver parkeret biler.