Fem mænd fængslet - lokal bank sat i forbindelse med hvidvask for millioner

Fem personer er varetægtsfængslet i en sag, der angiveligt har forbindelse til Sparekassen Sjælland-Fyn.

Fem personer blev torsdag anholdt og siden fredag varetægtsfængslet i en større sag om hvidvask og medvirken til hvidvask. I sagen spiller Sparekassen Sjælland-Fyn en rolle.

Det oplyser Nordsjællands Politi til TV2 ØST.

Sagen efterforskes af Nordsjællands Politis afdeling for økonomisk kriminalitet - men også Midt- og Vestsjællands Politi og flere andre politikredse landet over har været med i anholdelsesaktionen, oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Forud for anholdelserne er der gået et langvarigt efterforskningsarbejde. 

Sagen handler om organiseret hvidvask af et større millionbeløb, oplyser politiet.

Sparekasse tavs

Ifølge branchemediet Finanswatch er en ansat i Sparekassen Sjælland-Fyn blandt de varetægtsfængslede. Sparekassen har hovedsæde i Holbæk.

Hvordan Sparekassen ser på sagen er dog ukendt.

Selvom banken af TV2 ØST er blevet bedt om at bekræfte eller afkræfte sagen, så er det ikke noget, som pengeinstituttet ønsker.

- Vi har ingen kommentarer til det, lyder beskeden fra sparekassens pressekontakt.

Pengeinstituttet henviser dog til en kortfattet, generel udtalelse fra direktør Lars Petersson, hvor han siger, at banken samarbejder med relevante myndigheder om at opklare brud på eksempelvis hvidvasklovgivningen.

Nordsjællands Politi er særdeles tilfredse med aktionen, oplyser de.

- Det er kulminationen på et større efterforskningsarbejde i en sag om bedrageri for mange millioner kroner, så der er tale om særdeles grov økonomisk og organiseret kriminalitet, sagde politikommissær Henrik Gunst.