¨

Fem kendt skyldige i våbensag

Foto: TV ØST

Retten i Holbæk kender fem mænd skyldige i stor sag om salg af våben til bandemiljøet.

- Det er helt skævt.

Sådan siger en 65-årig mand fra Grenaa, der tirsdag formiddag ved Retten i

Holbæk blev kendt skyldig i at have håndteret 40 ulovlige våben.

Fire andre mænd er også kendt skyldige i sagen. En af dem er dog blevet frifundet for den alvorligste anklage om at opbevare 18 skydevåben i sin bolig i Valby.

Den 65-åriges udtalelse var henvendt til pressens repræsentanter og kom umiddelbart efter retsformand Lis Hævdholms oplæsning af den 13 sider lange kendelse.

Manden, der er våbenentusiast, mener ikke, at alle de skydevåben, han har håndteret har været så farlige, som anklagemyndigheden påstår.

Sagens hovedforhold er en overdragelse af våben, som fandt sted i et sommerhus ved Asnæs den 22. april 2011. Her mødtes den 65-årige og en ældre bekendt med en fyr ved navn Rami Mawad og to andre personer.

Mawad er af politiet kendt som en ledende figur i bandemiljøet, og i tirsdagens kendelse anser retten det da også som en skærpende omstændighed, at våbnene blev overdraget til det organiserede kriminelle miljø.

De ældre herrer troppede op i sommerhuset med en rejsekuffert med 18 våben, som de ville sælge. Det endte dog med at Mawad og co. stak af med våbnene uden at betale.

Den 65-åriges bekendte er den i dag 70-årige ekslivredder Max Reimer Hansen fra Asnæs. Han er tidligere idømt fire et halvt års fængsel i sagen. Også Rami Mawad er dømt i sagen. Han fik to et halvt år.

To af de andre tiltalte i sagen er også kendt skyldige i forbindelse med våbenhandlen i sommerhuset. Retten mener, at den ene var til stede, mens den anden formidlede kontakten. De risikerer begge at blive idømt udvisning af Danmark.

Ved tirsdagens kendelse blev den 65-årige desuden kendt skyldig i at have været i besiddelse af 20 skydevåben på adresser i Ebeltoft og Grenaa samt for besiddelse af yderligere to våben.

Næste retsmøde i sagen er 8. november, hvor der forventes dom.

 /Ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App