Fem forbrændt i solarium (Video)

En fejl i et solarium i Holbæk er gået ud over fem personer, der har fået første- og andengradsforbrændinger. Ejeren mener, at de forbrændte kunder selv skulle have opdaget fejlen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Trine Skaarup tager nogle gange om måneden i solarium. Men i fredags ender besøget helt anderledes på grund af en fejl i solariet.

-Jeg har vabler i mit ansigt og er forbrændt i hele den ene side af ansigtet, siger Trine Skaarup.

Den 21-årige pige er nede og tage sol i fitnesscenteret Multi Motion i Holbæk. Nogle timer efter får Trine Skaarup et chok.

-Jeg vågner klokken tre, og så brænder det helt ekstremt i ansigtet. Jeg havde fået alle de her vabler. Jeg så helt forfærdelig ud, siger Trine Skaarup.

[video:video_mangler:100110_solarieskader.flv]

Fem personer har siden fredag været på Holbæk Sygehus med første eller andengradsforbrændinger. De har alle ligget i det samme solarium i Multi Motion. Og de er ikke alene. Tal fra Kræftens Bekæmpelse viser, at hver anden ung mellem 15 og 24 år er blevet forbrændt i et solarium.

-Det er som om, at der står en med en lighter og brænder inde under huden. Når jeg propper vand på, så køler det lige et sekund, og så brænder det igen, siger hun.

Ifølge ejeren af Multi Fitness - Mikael Hjørne - er en beskyttelsesplade i solariet gået i stykker. Han mener, at kunderne selv skulle have opdaget fejlen. Han ønsker ikke at blive interviewet foran kameraet.

-Jeg har ikke lyst til at stå midt i billedet, som han udtrykker det.

Trine Skaarup har forsøgt at møde Mikael Hjørne ansigt til ansigt for at vise ham forbrændingerne. Men det har han indtil videre afvist.

-Hvis han eventuelt bare ville sende mig en buket blomster. Bare den lille ting ville have gjort mig glad, siger Trine Skaarup.

Imens frygter Trine Skaarup for fremtiden.

- Jeg frygter allermest, at jeg får hudkræft. Og så selvfølgelig også, at jeg får ar i hele ansigtet. Det er noget, jeg går og tænker over hele tiden, siger Trine Skaarup.

Solariet i Multi Motion kan nu ikke længere benyttes. Trine Skaarup vil rejse et erstatningskrav mod fitnesscenteret.