¨

Fem dømt i voldssag fra Tølløse

Foto: TV ØST

Fire unge mænd og en ung kvinde er blevet dømt for et overfald på et brødrepar på Tølløse Station.

Fem unge blev mandag dømt for et voldeligt overfald på et ungt brødrepar på Tølløse Station i januar. En 16-årig pige blev dømt for at have støbt kuglerne. Det skriver Venstrebladet.

Otte måneders fængsel. Sådan endte det for en 16-årig dreng, en 18-årig mand og en 23-årig mand, mens en 20-årig mand fik et halvt års fængsel, da deres sag blev behandlet mandag i Retten i Holbæk.

De blev alle dømt for at have deltaget i et overfald på et brødrepar på 15 og 16 år på Tølløse Station den 16. januar.

En 16-årig pige havde ikke deltaget i selve overfaldet på brødrene, men blev idømt 60 dages betinget fængsel, da hun så at sige havde støbt kuglerne.

Det var hende, der var stridens kerne, og det var fra hendes mobiltelefon, at der blev sms'et mellem den 16-årige dreng og den yngste bror på 15 år kort før overfaldet.

Den 16-årige dreng havde flere gange truet den 15-årige lillebror.

Lillebroderen brød sig ikke om, at den 16-årige dreng angiveligt havde slået pigen, dengang de var kærester, hvilket den 15-årige også havde gjort pigen opmærksom på via sms.

I mellemtiden var pigen og den 16-årige blevet kærester igen, og så udviklede det sig.

Sagen skulle så have fundet en afslutning den 16. januar på Tølløse Station, men selv om han aftalte via sms at mødes, dukkede den 16-årige aldrig op.

Det gjorde i stedet tre af hans kammerater - den 18-, 20- og 23-årige - og de slog og sparkede først den yngste bror, og da storebroderen forsøgte at hjælpe, blev han også slået.

Den 16-årige havde altså ligesom pigen ikke deltaget i selve overfaldet, men retten fandt alligevel, at hans andel var væsentlig større, så han blev sendt bag tremmer.

Når fængselsstraffene var forholdsvis hårde, hang de sammen med, at de fire tidligere var blevet dømt for lignende lovovertrædelser og havde nogle straffe stående i »banken«, skriver avisen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App