¨

Fejl kan have kostet 10-årig dreng livet

Foto: TV ØST

Der var flere fejl i advarselssystemet ved den jernbaneoverskæring, hvor en 10-årig dreng i februar mistede livet.

Den 13. februar i år blev en 10-årig dreng dræbt, da han passerede skinnerne. Det får flere beboere i Tølløse til at frygte for, at samme ulykke kunne indtræffe endnu engang. De kritiserer sikkerheden ved skinnerne.

- Man svinger lige rundt om hjørnet, og hvis lyset så ikke virker, og lyden heller ikke er god nok, så kan det altså ske selv for mig, siger Lone Nielsen fra Tølløse.

TV2 Øst fortalte i går, at et af advarselslysene ved overgangen var i stykker. Fejlen burde aktivere et system, der stopper alle tog til og fra Tølløse Station. Havarikommissionen konkluderede, at der var brugt et forkert relæ, og at det var årsagen til, at systemet ikke virkede.

TV2 Øst har i dag været i kontakt med familien til den 10-årige dreng. Forældrene er så påvirkede af situationen, at de ikke har lyst til at medvirke, men familien har ikke tænkt sig at lægge sag an mod BaneDanmark.

Ved overskæringen er der nu blevet sat forhindringer op i form af fangarme, men der mangler stadig en forhindring ved netop den skinne, hvor ulykken indtraf.

- selvfølgelig kan vi godt forstå beboernes bekymring, men det er meget vigtigt at understrege, at den overgang i Tølløse er ligeså sikker, som andre overgange vi har på strækningen. Og når jeg siger ligeså sikker, så betyder det, at lyset ved overgangen det virker, og det bliver tjekket jævnligt, og at der er en klokken, der siger ding-dong. Pas på. Der kommer tog. Gå ikke over sporet. Og det er nok til at sikre en overgang på stationen, siger Kirsten Kornerup Jehrbo, der er Områdechef for Kvalitet og Sikkerhed.

Det ændrer intet for beboerne i Tølløse. De føler sig stadig utrygge ved overskæringen.

Når der ikke er bomme for, så kan det nok aldrig helt undgås. Det er nok umuligt, siger Michael Frederiksen fra Store Merløse.

I 2014 vil Tølløse Station blive bygget om. Her vil jernbaneoverskæringen blive sløjfet, så pendlerne fremover skal gå under skinnerne.

02:13 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App