¨

Fejl forsinker sag mod voldsdømt mor

Foto: TV ØST

Sagen mod den voldsdømte mor blev udsat, da vidner manglede.

Østre Landsret var fredag den 4. marts godt i gang med en sag mod en 46-årig mor fra Holbæk, der er dømt af byretten for vold mod sine tre børn.

Men tre manglende vidner udsatte sagen til 24. august. Statsadvokatens kontor havde simpelthen glemt at få dem indkaldt.

Der kommer dermed til at gå næsten 18 måneder fra dagen, hvor Holbæk Sygehus politianmeldte moderen for vold, til den endelige dom falder.

- Det er urimeligt længe. Men retterne er hårdt presset over hele landet. Anklagemyndigheden bliver jo også skåret ned, så det er simpelthen et samfundsmæssigt problem, siger advokat Merethe Stagetorn, der er forsvarer for den 46-årige til Venstrebladet.

Mandag den 1. februar 2010 blev en niårig pige kørt på skadestuen fra Absalonskolen i Holbæk med hovedsmerter. Pigen fortalte, at mor have slået og sparket dagen før.

Det betød, at både hun og hendes to brødre blev fjernet fra hjemmet og anbragt i hver sin plejefamilie.

Både den 46-årige mor, der blev idømt et halvt års fængsel (fire af månederne betinget) for vold mod sine tre børn af Retten i Holbæk 25. maj sidste år, og anklagemyndigheden har anket sagen til landsretten. Det skriver Venstrebladet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App