Fede Finn: Der går neger i den

Fede Finn & Funny Boyz er tilsyneladende kommet i modvind med deres nye sang ”Hottentot”, efter en debat om dét ord og ordet ”neger” er blusset op.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det nye dansktophit ”Hottentot”, der i lørdags fandt sig vej ind på DR’s dansktop liste, ser ud til at være lidt for kontroversiel.

I hvert fald har Fede Finn fra Fede Finn & Funny Boyz kunne fortælle i en pressemeddelse, at han og bandet er kommet i en regulær shitstorm efter udgivelsen.

Når Fede Finn snakker om shitstorm, så drejer det sig om telefonopringninger. Ifølge ham selv, så har 25-30 mennesker kontaktet bandet på samme dag, som Politiken bragte historien om Statens Museum for Kunsts nye sproglige linje i deres kunsttitler.

Politikens historie handlede om, at Statens Museum for Kunst udskiftede titler, der indeholdt ordene ”neger” eller ”hottentot”, fordi de betragtes som racistiske.

Det satte gang i debatten om brugen af ordene, og den debat er bandet nu angiveligt viklet ind i. Ifølge Fede Finn, så skulle der være personer, som har ringet og blandt andet kaldt dem røvhuller.

- Nu ringer folk og smider røret på. Så er vi racister og ditten og datten, siger han. 

Sangen er dog ved at snige sig op ad DR’s dansktop liste mod førstepladsen, og bandet har da heller ikke i sinde, at undlade at spille sangen.

For som Fede Finn, med det borgerlige navn Lennart Johannesen, forklarer, så er titlen ikke tiltænkt som stødende, men omhandler derimod en pige.

- "Hottentot" er jo tiltænkt en pige. Vi bruger jo ordet om en dreng eller pige, som er lidt fræk, siger Fede Finn til TV ØST. Han supplerer.

- Vi har jo aldrig brugt ordet 'hottentot' om nogle racistisk. Det er noget, vi siger om en pige eller dreng, der en frækkert, siger han.

Og han synes faktisk, at det er gået ud af propertioner. For som han svarer til spørgsmålet her:

Hvad synes du om, at folk kæder jeres sang sammen med et rascistisk udtryk?

- Jamen, der er går neger i den. De sammenligner et ord, vi brugte udskyldigt, med ordet neger. Der er jo langt ude, siger sangeren fra Holbæk-egnen.

Men han erkender alligvel, at Fede Finn & Funny Boyz skal til at tage det alvorligt. 

- I første omgang grinte vi lidt af det, men nu er det ved at blive alvor. Det kan godt være, vi skal indsætte en biptone i den del af sangen, siger Fede Finn lidt skælmsk.