Far skal mentalundersøges efter tre drab

50-årig mand fra Greve græd sig gennem retsmøde om drabene på to døtre og hustru. Han skal nu mentalundersøges.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Manden, der har dræbt sine to døtre og sin hustru, skal nu mentalundersøges på et hospital i Roskilde. Det blev afgjort i et retsmøde i Holbæk søndag formiddag, hvor den 50-årige mand bag lukkede døre blev afhørt om forbrydelsen.

Han græd så meget, at han ikke var i stand til at besvare spørgsmålene fra anklager og forsvarer. Med nik bekræftede han sin tidligere tilståelse over for politiet.

På en rullestol blev manden ført ind i retslokalet. Han blev kvæstet, da han fredag eftermiddag med vilje kørte sin bil ind i en parkeret lastbil nær Holbæk.

Presset af en dårlig økonomi, stress og depression besluttede manden fredag morgen efter en søvnløs nat at udslette sin familie. Det angiver han i et afskedsbrev.

I hjemmet i Greve dræbte han først sin datter på 18 år og sin jævnaldrende hustru. Efter at have skiftet tøj kørte han af sted i bilen for at hente sin yngste datter på 12 på en skole. Kørslen sluttede ved Holbæk, da han ramlede ind i lastbilen for at dræbe både den 12-årige og sig selv. Det mislykkedes. Og derefter stak han datteren ihjel med en hobbykniv.

Dommeren har besluttet at varetægtsfængsle den 50-årige, men i stedet for en celle i et arresthus placeres han altså på en psykiatrisk afdeling.

  /ritzau/