Får 100.000 i erstatning efter anklage om tyveri

Peter Egelund Petersen har fået 100.000 kroner i erstatning, fordi hans tidligere arbejdsplads Holbæk Genbrugsplads beskyldte ham for tyveri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En tidligere driftsmedarbejder på Holbæk Genbrugsplads har fået 100.000 i erstatning, fordi direktøren fejlagtigt beskyldte ham for at have stjålet fra arbejdspladsen, skriver Fagbladet 3F.

- Jeg har 2 breve, du kan vælge mellem. Enten indrømmer du, at du har stjålet og bliver bortvist uden tiltale. Ellers melder vi dig til politiet, lød det fra direktøren.

Chokeret over anklage

Det var et chok for Peter Egelund Petersen, da han efter 8 år som driftsmedarbejder på Holbæk genbrugsplads til et møde i januar 2013 blev anklaget for tyveri og fyret.

- Jeg var helt stille. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre. Det var jo ikke mig, siger han.

Frikendt for tyveri

Efter mødet søgte Peter Egelund Petersen hjælp hos sin fagforening 3F i Holbæk, som rejste en erstatningssag for bortvisningen. Ved retten blev Peter Egelund Petersen frikendt for at have stjålet en værkstedsvogn, og 3F's forhandlinger med Holbæk Forsyning endte med 100.000 kroner i erstatning.

- Havde jeg bare fået en skriftlig undskyldning, havde det været nok, og pengene havde været ligegyldige. Nu er jeg bare glad for, det hele er slut, siger han.

Ledelsen på genbrugspladsen ønsker ikke at kommentere sagen.