¨

Familie skal hjem til Tjetjenien

Foto: TV ØST

En tjetjensk familie fra Holbæk risikerer nu hjemsendelse. Familiens advokat mener, at sagsbehandlingen er fuld af fejl.

Familien Gumashvili fra Holbæk kan når som helst blive hentet af politiet og sendt tilbage til Tjetjenien, skriver dagbladet Nordvestnyt.


Identitetskort dukket opFaderen fik asyl i 2010, og hustruen, datteren og de to sønner fik samtidig midlertidig opholdstilladelse frem til 2017.


Blandt dokumenter i en række forlagte flygtningesager har politiet nu fundet Ahmed Gumashvilis tjetjenske identitetskort, og fundet har ført til, at Flygtningenævnet har ophævet deres opholdstilladelse.


- Flygtningenævnet anser fundet af hans indenrigspas for bevis på, at hele asylgrundlaget er falsk, forklarer familiens advokat Farhad Nikmaram, København, der mener, at sagsbehandlingen er præget af fejl.


Er uforståendeAhmed Gumashvili og hustruen Maradi Gaurgashvili aner ikke, hvordan identitetskortet, som hustruen forklarer blev konfiskeret under en husundersøgelse i deres hjem i Grosnij, er dukket op i Danmark.


- Der er så meget korruption i Tjetjenien, måske er der nogen, der har solgt det, siger hun til dagbladet Nordvestnyt.


Ahmed Gumashvili kunne under asylsagen fremvise en tilsigelse om at stille hos politiet i Tjetjeniens hovedstad Grosnij - et dokument, der påviste, at han igen var eftersøgt af de russiskstøttede myndigheder.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App