Falsk bankmand på spil i Holbæk – slap afsted med både kontanter og dankort

En 92-årig kvinde fra Holbæk blev ringet op af en mand, som udgav sig for at være fra banken.

I den seneste tid har politiet her i regionen modtaget adskillige anmeldelser om personer, der under påskud at være bankfolk forsøger at tilrane sig kreditkortoplysninger fra typisk ældre borgere.

Senest torsdag gik det ud over en 92-årig kvinde fra Holbæk by.

Midt- og Vestsjællands Politi modtog anmeldelsen klokken 13.25, hvor kvinden beskrev, hvordan hun få nummer forinden blev fuppet til at udlevere både dankort og pengesedler.

Kvinden var klokken 13 blevet ringet op af en fremmed mand, der udgav sig for at være fra et pengeinstitut. Manden forklarede i telefonen, at der var mistanke om, at kvindens bankkonto var ved at blive misbrugt.

quote Få vedkommendes navn, afslut opkaldet og ring tilbage til banken via bankens hovednummer

Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder, Midt- og Vestsjællands Politi

I telefonen overbeviste manden kvinden om, at hun skulle udlevere sit dankort for at undgå et eventuel misbrug af kortet. Kort tid efter dukkede en mand op på kvindens adresse, hvor han præsenterede sig som medarbejder i kvindens bank og fik dankortet udleveret.

Den ukendte gerningsmand tog sig i samme ombæring tid til at overbevise kvinden om, at hun måske også havde falske pengesedler. Manden forklarede, at han kunne se på sedlernes løbenumre, at de var falske – hvorfor han ville tage pengene med, og komme tilbage med "ægte penge".

Politiet giver råd

Manden forlod herefter kvindens bopæl. Den 92-årige fik mistanke om, at hun var fuppet og fik spærret sit dankort, inden gerningsmanden nåede at misbruge det.

Politiet har nu optaget rapport om fupnummeret og forsøger at få identificeret den falske bankmand.

Signalement:

Kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi siger til TV2 ØST, at der altid bør lyse røde alarmlamper, når personer ringer uventet og udgiver sig for at være fra banken.

- Få vedkommendes navn, afslut opkaldet og ring tilbage til banken via bankens hovednummer og spørg efter medarbejderen. Ring aldrig tilbage til det nummer, der er ringet fra, siger han.

Læs også
Falske bankmænd på spil på Sjælland: - De gør det meget professionelt
Læs også
Falske bankmænd på spil på Sjælland: - De gør det meget professionelt

Hverken banker – eller nogen anden offentlig myndighed for den sags skyld – vil bede om at få oplyst hverken dankortoplysninger, pinkoder eller lave opsøgende arbejde privat hos folk efter falske penge, påpeger Martin Bjerregaard og siger videre:

- Det her er også en anledning til, at den yngre generation tager en snak med bedsteforældre og andre ældre medborgere om, at der igen sker den her slags opkald.

Senest i foråret 2022 er en række borgere her i regionen udsat for lignende svindelnumre.