Falck-tillidsrepræsentant: Håber på ny overenskomst

Tidligere på dagen nedlagde Falckredderne i Region Sjælland arbejdet. De vil gerne have en ny overenskomst, fortæller tillidsrepræsentant fra Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hele 87 procent af landets falckreddere stemte for nylig nej til den nye overenskomst i LO-forbundene, som blandt andet betyder, at de to gange i kvartalet eller otte gange om året kan blive pålagt overarbejde.

Men overenskomsten blev alligevel overordnet stemt igennem – til stor utilfredshed for redderne.

Derfor nedlagde de mandag morgen al arbejde undtagen akutte kørsler for at sende et signal til deres arbejdsgiver om, at de nye vilkår ikke er i orden.

- Vi ved jo godt, at de travleste dage som Falckredder er weekender og helligdage, og vi er et fag, der i forvejen er plaget af mange vagter de dage. Derfor frygter mine kollegaer, at de bliver kaldt ekstra på arbejde, når de aller helst vil være sammen med deres familier, siger Jørgen Knudsen, der er tillidsrepræsentant for Falckredderne på stationen i Holbæk.

Skal ikke gå ud over borgerne

Falckredderne håber, at deres arbejdsgiver vil erkende de dårlige vilkår og sætte sig til forhandlingsbordet med dem igen.

- Jeg er godt klar over, at det ikke er så simpelt igen, men det er en rigtig skidt situation det her, siger Jørgen Knudsen.

Falckredderne genoptog arbejdet efter et par timer, og foretog stadig akutte kørsler i perioden.

- Vi har ingen intention i at trække Hr. og Fru Danmark ind i en konflikt mellem medarbejderne og arbejdsgiver. Det er slet ikke vores mål, siger Jørgen Knudsen.