Falck kunne ikke finde pige i kramper

En 22 måneder gammel pige, der ikke kunne trække vejret, måtte vente på ambulancen, fordi GPS-systemet svigtede.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I torsdags fik Pia Jensen sig noget af en forskrækkelse.
Datteren Marie på 22 måneder gik pludselig i kramper og holdt op med at trække vejret.

- Det er jo rigtig, rigtig skræmmende, kan man sige. Man står der med et barn, der ikke trækker vejret, lyder det fra Pia Jensen.

Familien ringede med det samme til Falck. Men selv om det store hus i Ugerløse ikke sådan lige er til at overse, så tog det alligevel en rum tid for ambulancen at nå frem.

- Så går vi og venter og venter og venter på ambulancen, og jeg ringer op en gang til og siger, det kan ikke være rigtigt, at det skal tage så lang tid at køre til Ugerløse, siger Pia Jensen og fortsætter:

- Så kommer de jo så endelig, ambulancefolkene, og så får vi at vide, at de har kørt rundt ovre i et af de andre kvarterer, fordi de ikke kan finde os på deres systemer.

Kvarteret er nyt, men ikke så nyt, at det giver problemer for familiens egen GPS. Den kan sagtens finde adressen.

Manglen på orienteringssans hos Falck er specielt uforståelig, fordi det langtfra er første gang, de kører vild i området.

Hos naboen gik en et-årig pige for halvandet år siden også i feberkramper.

- Så ringede jeg selvfølgelig 112 med det samme. Men det tog så cirka 35-40 minutter, før de var her. Ved du hvorfor? Det var, fordi de ikke kunne finde det, lyder det fra Liselotte Kürstein Andersen, og fortsætter:

- Det var GPS'en, der viste den forkerte vej

Og problemerne stopper ikke der. For 2 måneder siden var den gal igen, da Liselotte Kürstein Andersen selv reagerede kraftigt på sin medicin og fik smerter i brystet.

- Der ringede min mand så også 112, og der kunne de (Falck, red.) heller ikke finde det, der havnede de samme sted. Så det vil sige, at der var ikke blevet rettet op på det.

Det er noget, der får Liselotte Kürstein Andersen til at tænke over, hvad der kunne være sket.

- Det kunne jo ligeså godt have været meget mere alvorligt, siger hun og fortsætter:

- Det kunne jo have været et spørgsmål om liv eller død.