Fælles julemiddag er aflyst i år – i stedet uddeler frivillige 1.000 chokoladejulekalendere

Børn kunne lørdag komme forbi torvet i Holbæk og få en gratis chokoladejulekalender. Det årlige fælles julemiddag er aflyst på grund af corna.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Normalt inviterer Nancy Maati fra Holbæk andre på en fælles julemiddag. En hyggelig juleaften for dem, som normalt er alene i julen eller har et budget, der skrænter lidt.

Men det har coronavirus sat en brat stopper for i år. Så nu gør hun noget andet:

quote Vi starter med at dele 1.000 julekalendere ud grati

Nancy Maati, initiativtager til Jul i Holbæk

- I dag deler vi julekalendere ud til byens børn. Vi starter med at dele 1.000 julekalendere ud gratis, siger Nancy Maati, der er initiativtager til Jul i Holbæk.

Fra klokken 10.00-14.00 kunne børn og deres forældre derfor få en gratis chokoladejulekalender udleveret på torvet i Holbæk.

Fik 800 julekalendere fra Sverige og 200 fra lokal Meny

I julen 2018 deltog 130 mennesker i ”Jul i Holbæk” og sidste år samlede hun julegaver ind til 30 børn, der skulle afholde julefest den 24. december i Boxen i Holbæk.

Artiklen fortsætter under billedet.

Nancy Maati, der er initiativtager til Jul i Holbæk, plejer at holde julemiddag med flere end 100 fremmede, som mangler nogen at holde jul med.
Nancy Maati, der er initiativtager til Jul i Holbæk, plejer at holde julemiddag med flere end 100 fremmede, som mangler nogen at holde jul med.
Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

I år samler hun chokoladejulekalendere ind til børn, og hun har skrabet hele 1000 sammen af slagsen.

- Det har været nemmere sagt end gjort, vil jeg sige. Man skal åbenbart bestille julekalendere tilbage i marts måned, hvis man skal bruge dem til jul. Så det var lidt en udfordring. Igennem blandt andet Føtex og en kontakt i Meny, fik vi fragtet 800 julekalendere fra Sverige og de sidste 200 fandt vi her i byen, fortæller hun TV2 ØST.

- Børnene skulle have noget at forsøde sig på, nu vi ikke kunne holde den fælles jul, som vi plejer. Så tænkte jeg, det gad god mening at gøre noget andet for børnene, og det var julekalender.

Plejer at holde jul med flere end 100 fremmede

Nancy Maati fra Tuse Næs har igennem fire år stået for at afholde ”Jul i Holbæk” og sikret sig, at ingen sad alene juleaften.

quote Pigerne og jeg har holdt jul sammen med 100 mennesker de sidste mange år. Det kan vi desværre ikke i år

Nancy Maati, initiativtager til Jul i Holbæk

- Normalt holder vi jul sammen. Pigerne og jeg har holdt jul sammen med 100+ mennesker de sidste mange år. Det kan vi desværre ikke i år, så vi tænkte, at vi gør noget andet, og så var julekalendere til børnene et godt alternativ, siger hun.

- Vi plejer at holde en fælles juleaften for alle dem, der har lyst til at komme, om det er økonomien der driller, ensomhed, eller det kan være hvad som helst. Det kan også være, man bare synes, det er hyggeligt at komme og holde jul sammen med nogle andre.

Artiklen fortsætter under billedet.

Det er femte år, at "Jul i Holbæk" tager initiativ til at jule for andre.
Det er femte år, at "Jul i Holbæk" tager initiativ til at jule for andre.
Foto: Krisoffer Koch - TV2 ØST

Coronavirus, restriktioner og et forsamlingsforbud mod mere end 10 personer gør det dog lidt svært i år at afvikle en julemiddag. Men det har ikke stoppet Nancy Maati og hendes døtre i at gøre noget andet for at bringe juleglæde i børnehøjde:

- Vi vil gerne hjælpe, hvis vi kan, siger hun.

Forælder: - Godt initiativ

”Jul i Holbæk” står også bag andre tiltag senere i december måned.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
 
Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

quote Det er superærgerligt, at man ikke kan få lov til at holde sådan noget for andre, der ikke selv kan holde det

Lasse Mortensen fra København

Men denne lørdag står den på gratis julekalendere på torvet i Holbæk – og det varmer med lidt mundgodt:

- Jeg synes, det er et rigtig godt initiativ. Det er superærgerligt, at man ikke kan få lov til at holde sådan noget for andre, der ikke selv kan holde det, siger Lasse Mortensen fra København.