¨

Fabrik flytter ud af Svinninge

Foto: TV ØST

Torsdag blev det meldt ud, at Orkla Foods Danmark, der laver rødkål og marmelade, flytter deres fabrik til Skælskør. Det vil berøre fabrikkens 51 medarbejdere.

Produktion af rødkål og marmelade vil snart være fortid i Svinninge.

Orkla Foods Danmark, der ejer fabrikken på Ringstedvej i Svinninge, meddelte torsdag, at man flytter al produktion af rødkål og marmelade til koncernens anden fabrik, Bähncke, i Skælskør. Det betyder, at fabrikken på sigt vil lukke helt ned. 

- Vi har fire fabrikker i vores virksomhed, og de tre af fabrikkerne ligger i Vestsjælland, og det er for dyrt at drive tre fabrikker så tæt på hinanden, siger Elisabeth Voss, der er informationsdirektør hos Orkla Foods Danmark, til TV ØST. 

Lige nu er 51 medarbejdere ansat på fabrikken i Svinninge, og ingen af dem bliver fyret. De er derimod blevet tilbudt et nyt job på fabrikken i Skælskør. Medarbejdernes tillidsmand ønskede torsdag ikke at tale med TV ØST, men en medarbejder fortæller, at det ikke er kommet bag på dem, at fabrikken lukker ned. 

- Vi bevarer arbejdspladser og produktion i Danmark, og det er vi glade for, selvom vi selvfølgelig har forståelse for, at det er en omvæltning for medarbejderne, siger Elisabeth Voss.

03:08 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App