Eventyrlunden: I dag falder dommen

Efter al sandsynlighed vil der i eftermiddag falde dom i landsretten i sagen om krænkelser af 16 børn i børnehuset Eventyrlunden i Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 62-årige, der er tiltalt i sagen, blev i januar sidste år idømt et år og tre måneder for blufærdighedskrænkelser ved retten i Holbæk. Dengang blev dommen anket, og det er det, som Østre Landsret skal tage stilling til i dag.

Læs også: Sådan er sagen forløbet

Børn var bange for at møde pædagogen

I går fortalte børnenes bistandsadvokat, hvordan flere af børnene ændrede adfærd i tiden efter krænkelserne. De havde problemer med vandladning og afføring og flere havde problemer med at sove om natten. Nogle var bange for at møde pædagogen og var bange for at komme i børnehave. Et af børnene ville længe efter ikke lade forældrene vaske hende i skridtet. De skammede sig, og der var flere af dem, der begyndte at tungekysse forældrene.

Læs også: Advokat kræver 300.000 efter krænkelser af børn

Hun krævede, at hvert af de 16 børn får mellem 15.000 og 20.000 kroner i erstatning for tort.

Forsvarer anfægtede lange afhøringer

På den anden siden anfægtede mandens forsvarer, Henrik Juel Halberg, den måde børnene er blevet afhørt på. Han fortalte i Østre Landsret, at eksperter anbefaler, at det gøres kort, når man afhører børn. I dette tilfælde, har mange af afhøringerne varet i over 45 minutter, og det mener forsvareren altså er for lang tid.

Læs også: Forsvarer anfægter børns forklaringer

Ifølge TV ØSTs oplysninger, forventes dommen at falde omkring klokken 15.