Endnu en brand i Holbæk: Politiet efterforsker fem brande på én weekend

Søndag eftermiddag er der for femte gang på en weekend opstået en mindre brande i Holbæk, som efterforskes nærmere af politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Søndag eftermiddag klokken 14:51 måtte Vestsjællands Brandvæsen sammen med en patrulje fra Midt- og Vestsjællands Politi en tur til Samsøvej i Holbæk.

En melding om brand i et cykelskur var indløbet.

- Der er en anmelder, som har set personer umiddelbart før brandehs opståen på stedet. Dem vil vi naturligvis gerne tale med, siger Mads Haugaard, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi og understreger, at man ikke med sikkerhed kan sige noget om, hvorvidt de pågældende personer har haft noget med branden at gøre.

Han forklarer, at der ved cykelskuret er fundet flere askebægre og blade på jorden, som har været i brand, men at det endnu er for tidligt at fastslå, om branden er påsat.

- Men det skal vi have undersøgt. Vi har undersøgt området og lavet normal efterforskning på stedet, for at se, om vi kan finde spor. Det er den normale procedure, når man ikke kan finde en åbenlys brandårsag, forklarer vagtchefen.

 
  Foto: Michael Johannessen

Travl weekend for brandvæsnet

I løbet af weekenden har der været flere brande i Holbæk-området, hvis årsag politiet ikke umiddelbart har kunne fastslå.

Foruden to brande i beboelsesejendomme, som politiet umiddelbart ikke vurderer for at være påsat, så har en række mindre brande fredag aften givet anledning til yderligere undersøgelser med hundepatruljer, på samme måde som ved eftermiddagens brand på Samsøvej. Det drejer sig om en brand ved Slotshaven Gymnasium og en brand på Klosterstræde.

Politiet har for nuværende ikke nogen kommentarer til eventuel sammenhæng mellem brandene fredag og eftermiddagens brand i cykelskuret. Geografisk fordeler brandene sig over et større område i byen.

 I starten af maj opstod der også brande ved en børnehave ikke langt fra Slothaven Gymnasium, der vakte en mistanke om ildspåsættelse hos både politiet og den lokale børnehaveledelse.

Børnehaven ligger cirka 800 meter fra gymnasiet, og her var der på en uge først ild i en container og senere et legehus.

Dagen efter den sidste brand ved børnehaven på Vandtårnsvej, var det en børnehave på Stormøllevej i det østlige Holbæk, som blev antændt.

- Der er formentlig nogen, som gerne ville brænde institutionen af, fordi der var anlagt et bål foran en dør, sagde vagtchef Lars Galasz om hændelsen til TV2 ØST.

VIDEO: Fredag var der en mindre brand ved Slotshaven Gymnasium i Holbæk