¨

En sti ved yndet udflugtsmål deler vandene: - Vi er rigtig kede af den her situation

Mandag holdt Holbæk Kommune og lodsejerne ved Maglesø i Holbæk to såkaldte åstedsforretninger. For der er stadig uenighed om trampestien.

Det er en speget sag.

Kort fortalt handler det om en gammel trampesti ved Maglesø i Holbæk. Familien, der nu ejer huset, hvor der tidligere var et traktørsted, vil have, at stien, som går gennem deres private have, skal skrottes.

Men det vil Holbæk Kommune ikke være med til.

De to parter har ikke kunnet nå til enighed, og kommunen vil nu ekspropriere to arealer, stien og en parkeringsplads. Mandag blev der derfor afholdt to såkaldte åstedsforretninger.

Her besigtiger man det sted, der har betydning for afgørelsen af en sag – i den her sag kommunens ønske om ekspropriering.

- Holbæk Kommune ønsker at sikre, at der fortsat vil være adgang ad denne her trampesti rundt om søen. At der fortsat vil være adgang til at bruge parkeringspladsen heroppe og sikre vores borgere og borgere fra andre kommuner den mulighed for at nyde den helt unikke oplevelse, som Maglesø er, siger Karen Thestrup (EL), der er medlem af kommunalbestyrelsen i Holbæk Kommune.

En yndet udflugtsmål

Ejerne af det gamle traktørsted vil ikke forhindre borgere i at gå ned til søen. De vil bare ikke have, at det skal ske via den gamle trampesti, som går gennem deres have.

- Jeg tænker, at det vigtigste er, at folk kan komme ud og få en god oplevelse, det, synes jeg, er rigtig vigtigt. Og langt de fleste bryder sig faktisk ikke om at gå direkte igennem en have, siger Line Hede Rohde, der ejer det gamle traktørsted i Maglesø.

Maglesø og det gamle traktørsted har været et yndet udflugtsmål i 78 år. Stedet åbnede tilbage i 1939, men i 2017 lukkede det, fordi Line Hede Rohde og hendes mand opsagde den daværende restauratør.

Artiklen fortsætter under billederne.

Sådan så det gamle traktørsted i Maglesø ud før i tiden. Foto: Lokalhistorisk Arkiv Jernløse

Foto: Lokalhistorisk Arkiv Jernløse

Sådan så det gamle traktørsted i Maglesø ud før i tiden. Foto: Lokalhistorisk Arkiv Jernløse

Foto: Lokalhistorisk Arkiv Jernløse

Sådan så det gamle traktørsted i Maglesø ud før i tiden. Foto: Lokalhistorisk Arkiv Jernløse

- Vi er kede af situationen

Men folk kommer dog stadig for at gå en tur ved søen.

- Det er et af Holbæk Kommunes smukkeste steder, vil jeg sige, siger Frank Lykke Hansen fra Vipperød.

- Så det er et meget attraktivt sted for folk at komme, som også har besøgt traktørstedet her, hvor man lige kunne få en kop kaffe.

- Det er et utrolig smukt område, og jeg har kommet hernede gennem mange, mange år, lyder det fra Mette Hajslund fra Uggerløse.

Efter åstedsforretningerne har lodsejerne nu fire uger til at komme med bemærkninger til kommunens eksproprieringsplaner.

- Vi er rigtig kede af den her situation. Vi synes, det var meget bedre at finde en frivillig løsning, siger Line Hede Rohde.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App