Elever bygger ny skaterbane

MIN HVERDAG: Eleverne på Jyderup Skole har været med til at bestemme, hvordan en ny skaterbane skal se ud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Børn og unge i Jyderup og omegn har nu fået en række mindre streetbaner, hvor de kan skate. 

Det fortæller Sine Rasmussen fra Jyderup, som har sendt os en video af den nye skaterbane.

To gange om året uddeler Holbæk Kommune 200.000 kroner fra Lokalområdernes Udviklingspulje. Pengene skal bruges til projekter, der kan styrke lokalområderne uden for Holbæk By, og i november var en gruppe initiativrige forældre i Jyderup de glade modtagere af knap 50.000 kroner til en skaterbane.

- Vi var rigtig glade, men så stod vi dér og havde penge på lommen, men ikke meget viden om at bygge skaterbaner, skriver Sine Rasmussen i en mail til TV ØST.

- Derfor tog vi fat i Hal 12 i Roskilde, som er super dygtige til både at bygge baner og til at inddrage børnene. Og det er vigtigt for os, at alle kan bidrage og få indflydelse, så derfor bliver det nu et fælles projekt for hele byen, skriver hun.

Elever designer skatebane

Eleverne på Jyderup Skole har været med til at bestemme, hvordan banen skal se ud. Det skete fredag den 14. august, hvor eleverne skulle starte med at tegne banen i et computerprogram sammen med de professionelle projektkonsulenter og derefter ud på pladsen og bygge.

Til byggeprocessen var forældrene også inviteret med. Både dem, der kan hamre og save, og dem, der kan brygge kaffe og bage kage. 

Hele den efterfølgende weekend har der været virkelig høj aktivitet på Jyderup Skole, hvor både store og små har hygget sig på ramperne i skolegården.

Hele projektet er blevet sponsoreret af de lokale handelsdrivende.