¨

Ekstremt hærværk kan give seks års fængsel

Foto: TV ØST

I dag skal en 46-årig mand for en dommer, som skal afgøre, om han har stået bag 105 hærværk-sager, som han er anklaget for.

Ifølge anklageren har en 46-årig mand fra Kalundborg lavet hærværk på op mod 270 biler. Han har blandt andet lavet ridser i lakken, punkteret bildæk og hældt ætsende væske på biler.

I dag skal den 46-årige forklare, hvorfor han er uskyldig, over for dommeren i Retten i Holbæk. Her er han anklaget i 105 sager, som løber op mod to millioner kroner.

Hvis manden kendes skyld i samtlige sager kan han få mellem halvandet år og op til seks år i fængsel. Det skriver sn.dk.

Nægter sig skyldig
Manden nægter sig skyldig i anklagerne.

Nogle af anklagerne peger på, at den 46-årige mand har lavet hærværk på 20 biler ved et plejecenter for omkring et år siden. Her punkterede han dækkene og hældte ætsende syre ud over dem.

Derudover anklages manden også for at have lavet graffitti på Kalundborgs gymnasium, svømmehal og jobcenter. Sidstnævnte blev sidste sommer overmalet med ordene "Panser svin skød MIO."

MIO går igen
Ordet "MIO" optræder både i graffitien på bygningen og er ridset ind i lakken på flere af de biler, der er blevet udsat for hærværk.

Forkortelsen kan forbindes til en tragisk sag fra 2009, hvor en politiassistent skød og dræbte Michael Nielsen, kaldet MIO, der kørte i en stjålen bil. Politiassistenten blev frifundet.

Yderligere hærværk
Anklageskriftet nævner også flere tilfælde om hærværk til skader for omkring en halv million kroner. Sidste sommer udviklede hærværket sig så voldsomt, at det resulterede i, at kommunen udlovede en dusør på 50.000 kroner for oplysninger om gerningsmanden.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App