Eks-DIBA-direktør snyder Sparekassen Sjælland

Den tidligere direktør for DIBA, Petter Blondeau, slog Sparekassen Sjælland i kapløbet om at vinde den fælles udkårne på Fyn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vestfyns Bank fusionerer med Sparekassen Svendborg – og dermed udspiller der sig et sjællandsk drama i kampen om at vinde bank-kunder på Fyn.

Det er nemlig en bankdirektør, der indtil for nylig stod i spidsen for en sjællandsk bank, der forpurrer fusionsplanerne for en anden sjællandsk bank.

Vestfyns Bank, der hører hjemme i den fynske by Assens, var udset af Sparekassen Sjælland som ny fusionspartner. Det meldte banken ud så sent som i denne uge overfor branchesitet Finanswatch. En fusion med Vestfyns Bank ville samtidig være meget billigere end at vokse ved at oprette nye filialer, lød forklaringen.

Tidligere DIBA-direktør kom først

Planen blev imidlertid onsdag forpurret af den tidligere direktør for DIBA, Petter Blondeau, der fra 2009 indtil dette forår styrede den sjællandske bank. Han stoppede dog til fordel for at blive direktør i Sparekassen Svendborg  – og det er samtidig ham, der ender bag rorpinden i den nye, fusionerede bank.l Den kommer til at hedde Fynske Bank.

Sparekassen Sjælland overtog for nylig Sparekassen Faaborg, der dog fortsætter som en regional, fynsk datterbank med en stor lokal forankring. Planen er dog, at Sparekassen Faaborg skal fortsætte væksten for at stå stærkere på Fyn.