¨

Efterlyser handling efter omsorgssvigt

Foto: TV ØST

Efter Ekstra Bladets afsløringer af omsorgsvigt på en døgninstitution for udviklingshæmmede i Jyderup, er der behov for handling, det mener Socialpædagogernes Landsforbund.

- Hvis Ekstra Bladets oplysninger om forholdene på især én afdeling på Skarridsøhjemmet står til troende, er det afgørende, at det politiske og ledelsesmæssige ansvar følges op af handling på mange planer.

Det siger Socialpædagogernes næstformand Marie Sonne efter Ekstra Bladets afsløring søndag. Her blev det beskrevet hvordan beboere på særligt én afdeling på Skarridsøhjemmet i Jyderup blandt andet 'tisser igennem' i deres kørestole, uden at kaffepauserne bliver afbrudt af den grund.

Næstformanden for Socialpædagogerne fremhæver, at der er et politisk og administrativt ansvar i forhold til tilsyn. Der er et ledelsesansvar på stedet. Og at der er et personligt ansvar hos medarbejderne.

- Ansvarlig ledelse på alle planer, en ordentlig kultur på arbejdspladsen og faglig uddannelse, der giver kompetencer, er alle afgørende aspekter i samfundets behandling af mennesker med særlige behov. Men også politikernes økonomiske prioriteringer spiller stor rolle, siger Socialpædagogernes næstformand Marie Sonne.

Besparelser efterlader spor

Hun understreger behovet for, at samfundet får et andet blik på og forståelse for det specielle socialområde, fordi flere års nedskæringer har efterladt grimme spor ude på de sociale tilbud.

-Når det sociale område italesættes negativt, så påvirker det samfundets opfattelse. Vi har brug for i fællesskab at få genskabt en kultur, som det danske samfund kan være bekendt i forhold til de mest udsatte mennesker, siger Marie Sonne. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App