¨

Efter pædagog-dom: Eventyrlundens personale er lettet

Arkivfoto. Foto: TV ØST

I Holbæk har de ansatte i Børnehuset Eventyrlunden oplevet det værst tænkelige: en kollega er blevet dømt for blufærdighedskrænkelse af 15 børn. Men personalet er glad for, at sagen nu er slut.

 

En 62-årig, tidligere mandlig pædagog blev onsdag idømt et års fængsel af Østre Landsret.

Han blev dømt for at have blufærdighedskrænket 15 børn i daginstitutionen Eventyrlunden i Holbæk tilbage i 2011 og 2012.

Sagen har varet tre år, og den har sat sine spor hos personalet.

-     

De tager den her dom med blandede følelser, men jeg fornemmer en stor lettelse over, at sagen nu har fået sin afslutning, siger Christian Simonsen, som er fagchef for læring og trivsel i Holbæk Kommune.

Læs også: Skal et år i fængsel: Pædagog skyldig i at krænke børn

Sag skabte uro blandt personalet

-         Da sagen begyndte, var Christian Simonsen chef for hele dagtilbudsområdet i Holbæk Kommune og var meget inde over sagen, og det er derfor besluttet at det er ham, der udtaler sig i kommunen.

Han fortæller, at sagen selvfølgelig har skabt noget uro i medarbejdergruppen i institutionen, og at der blev koblet både psykologer og HR på, da den først kom frem.

Der er ikke blevet sat ind på samme måde denne gang, hvor Landsretten har behandlet sagen, fortæller han.

- Men vi er selvfølgelig opmærksomme på, om der skulle dukke noget op. Om man som ansat har svært ved at håndtere, at ens tidligere kollega er blevet dømt i så alvorlig en sag, siger Christian Simonsen.

Stadig populær institution

 

Har den her sag påvirket søgningen af pladser i Eventyrlunden?

-         - 

Vi var spændte på, om den her sag ville påvirke forældresøgningen til institutionen, men søgningsmønstret er ikke forandret. Eventyrlunden er en efterspurgt daginstitution i Holbæk, og det har den også været i de år, denne her sag har kørt, siger Christian Simonsen.

Han mener, det skyldes medarbejdernes indsats og at forældrene generelt - uagtet sagen - har bakket op om børnehuset.

Se indslag fra byretsdommen i 2014

Den 62-årige mand fra Holbæk blev fritaget for tjeneste, da sagen kom frem.

 

Ud over at skulle i fængsel, så må den 62-årige mand ikke længere have med børn og unge at gøre. Han skal samtidig betale i alt 126000 kroner i erstatning til børnene.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App