Efter knivstikkeri i Ladegårdsparken - 19-årig melder sig selv til politiet

En 19-årig mand fremstilles i grundlovsforhør onsdag, efter han selv meldte sig til politiet i morges. Han er sigtet for grov vold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 19-årig mand har onsdag morgen meldt sig selv til Midt- og Vestsjællands Politi i forbindelse med et knivstikkeri i Ladegårdsparken, der fandt sted den 28. juni.

quote Vi har været bekendt med hans identitet, så han har været efterlyst i hele Danmark

Camilla Schouw Broholm, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi

- Vi har haft ham efterlyst, og vi har været bekendt med hans identitet, og derfor opfordrede vi ham til, at melde sig selv. Han har været efterlyst i hele Danmark, siger Camilla Schouw Broholm, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi, til TV2 ØST.

Den 19-årige mand fremstilles i grundlovsforhør onsdag klokken 15.00 i Retten i Holbæk. Han er sigtet for at overtræde Straffelovens paragraf 245, som handler om grov vold.

En anden 19-årig mand er varetægtsfængslet i sagen

Politiet har i forvejen anholdt en anden 19-årig mand, efter knivstikket i Holbæk, som er blevet varetægtsfængslet frem til den 28. juli.

- De to 19-årige mænd med tilknytning til Holbæk er mistænkte for at have en rolle i sagen, siger kommunikationsmedarbejder Camilla Schouw Broholm.

- Vi fandt ret hurtigt frem til den ene, som også var 19 år og efterlyste ham. Det var formentlig på grund af afhøringer i området, at vi også blev bekendt med den anden 19-åriges identitet.

Den 19-årige, som politiet anholdte først, er kendt af politiet – blandt andet i forbindelse med tidligere voldsepisoder. Den 19-årige, som meldte sig selv i morges, er ifølge Martin Bjerregaard ikke kendt af politiet for tidligere kriminalitet i samme omfang.

Stukket i ballen med kniv

Knivstikket fandt sted den 28. juni. Her var der opstået uro mellem to grupperinger på omkring 10 personer i Ladegårdsparken, hvor en 24-årig mand fra Nykøbing Sjælland blev snittet overfladisk i ballen med en kniv.

Politiet var talstærkt tilstede i Ladegårdsparken hele aftenen, hvor de fik kontakt til flere personer, der oplyste, at to mænd kunne mistænkes for at være dem, der havde stukket offeret med kniv.

Snittet i den ene balle var overfladisk, og det var derfor ikke noget alvorligt.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 

Mange uroligheder det seneste stykke tid

Ugen forinden knivstikkeriet måtte politiet også rykke ud flere gange til Ladegårdsparken og Vang-kvarteret, hvor der var optræk til masseslagsmål med op til 40 personer.

I samme uge, som knvistikket fandt sted, var der uro igen, og flere aftener i træk var der et stort opbud af politi i boligkvarteret i Holbæk efter meldinger om uro og brag, som flere opfattede som skud.

quote Det er en lokal konflikt mellem nogle få unge fra Agervang og nogle få unge fra Ladegårdsparken

Bjørke Kierkegaard, vicepolitiinspektør, Midt- og Vestsjællands Politi

Det viste sig dog efterfølgende at være en uoverensstemmelse mellem en håndfuld personer, hvor man formentlig havde hamret en hånd hårdt ned i kølerhjelmen på en bil.

Ingen relation til bandemiljø

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi har konflikterne dog ikke relation til bandemiljøet.

Vicepolitiinspektør og leder af efterforskningen i Midt- og Vestsjællands Politi, Bjørke Kierkegaard, har tidligere udtalt følgende til TV2 ØST:

- Det er en lokal konflikt mellem nogle få unge fra Agervang og nogle få unge fra Ladegårdsparken med en række medløbere, men i forhold til bandekonflikt er det ikke vores opfattelse på nuværende tidspunkt – slet ikke.

Midt- og Vestsjællands Politi har på det seneste indledt en tryghedsskabende indsats i Ladegårdsparken i Holbæk, hvor de i den kommende tid vil være mere synlige end normalt.