Efter brand i stubmølle: Nu er politiets undersøgelse slut

Politiets teknikere har nu afsluttet undersøgelsen af stubmøllen i Strandparken i Holbæk. Møllen blev lørdag ramt af en påsat brand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er lykkedes politiets teknikere at gennemføre en retslig undersøgelse af den mere end 300 år gamle stubmølle i Strandparken i Holbæk.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV ØST.

Møllen blev lørdag aften ramt af en påsat brand, efter to unge mænd ifølge vidner brød ind i møllen og anlagde et bål.

De to mænd på 16 og 17 år blev søndag varetægtsfængslet i tre uger i surrogat på en institution for unge.

Jeg kan oplyse, at vi har afsluttet undersøgelsen af møllen, og vi at har frigivet møllen til kommunens teknikere igen, siger Martin Bjerregaard fra politiet til TV ØST.

Undersøgelsen har været forsinket, da der har været stor risiko for nedfaldende bygningsdele i den historiske stubmølle.

Møllen har indvendigt været helt fyldt med flammer, der stod ud imellem bygningens tømmer i den øverste tredjedel af møllen.

Risikoen for nedfaldende ting gjorde også slukningsarbejdet på stedet vanskeligt, da slukningen måtte foregå udefra. Her fik brandvæsenet hjælp af en drone med varmefølsomt kamera til at dirigere vandstrålerne mod skjulte ildlommer i bygningen.

Der ventes nu et slagsmål mellem kommunen og de to anholdtes forsikringsselskab om at betale for skaderne på den fredede bygning.