Dyreclairvoyant: Det chokerer mig, der ikke er mere tillid til så dygtig en præst

Sognepræsten fra Gislinge Kirke er fritaget fra tjeneste, indtil mødet med biskoppen i dag. Dyreclairvoyanten mener, at der er tale om en overreaktion.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dyreclairvoyance i en kirke? 

Ifølge flere kritikere hænger de to ting ikke sammen. Og i dag skal sognepræsten fra Gislinge Kirke, Dorthe Thaulov, til samtale med Roskildes biskop, Peter Fischer-Møller. 

Sognepræsten har været fritaget for tjeneste, indtil dagens samtale, efter hun i begyndelsen af juni måned afholdt et arrangement om dyreclairvoyance. Et arrangement, hvor 125 borgere dukkede op med en forventning om at komme i kontakt med deres afdøde kæledyr. 

quote Det er en overreaktion. Det chokerer mig en del, at der ikke er mere tillid til en så dygtig præst, som tør gå andre veje

Ditte Young, clairvoyant

Og clairvoyanten Ditte Young, der var hovedpersonen til arrangementet, mener, at arrangementet hænger fint sammen med kristendommen. Til arrangementet fortalte hun nemlig om næstekærlighed, Gud og Jesus. 

- Men jeg vidste godt, det ville blive kontroversielt. Men det var jo slet ikke meningen, at det skulle afholdes inde i kirken. Det var kun, fordi der mødte så mange op, at vi blev nødt til at rykke ind i kirken, siger Ditte Young til TV ØST. 

Håbede, kirken ville følge med tiden

Klokken 10 skal biskoppen og Gislinge Kirkes sognepræst mødes og drøfte sagen. Men indtil i dag er sognepræsten fritaget fra tjeneste. 

- Jeg synes, det er en overreaktion. Det chokerer mig en del, at der ikke er mere tillid til en så dygtig præst, som tør gå andre veje, siger Ditte Young. 

quote Rammerne var super smukke. At stå og tale om næstekærlighed i Guds hus var rigtig smukt

Ditte Young, clairvoyant

- Og det får jo folk til at spørge: "Hvad må vi så?" Og det kan få de konsekvenser, at folk melder sig ud af folkekirken. 

Udover folk, der melder sig ud af folkekirken, så føler Ditte Young sig også ramt. 

- Det har jo også nogle konsekvenser for mig. Ikke personligt som sådan, men på grund af mit arbejde så føler man sig simpelthen ikke velkommen. Det er det, jeg føler, der bliver sagt. Og det er en ærgerlig vej at gå. Jeg håbede, at kirken ville følge med tiden. 

Vi ses i himlen

Men gjorde det så en forskel, at holde arrangementet i en kirke? Ikke særlig meget, lyder det fra Ditte Young. 

- Det gjorde ikke den store forskel for mig. Indholdet var det samme. Men rammerne var super smukke. At stå og tale om næstekærlighed i Guds hus var rigtig smukt. 

I det tre timer lange arrangement, "Vi ses i himlen", talte Ditte Young først om næstekærlighed og hvad der er efter døden. Derefter lavede hun to live demonstrationer med folk, der har taget billeder med af deres kæledyr. Her kom en af deltagerne blandt andet i kontakt med sin afdøde hest. 

Samtidig lærte hun deltagerne en øvelse, så de kunne komme i kontakt med deres kæledyr - levende som døde. Her handlede det om at slå alle sanser ud og aktivere hjernen. En øvelse, som alle deltagerne lykkedes med, lyder det fra Ditte Young. 

- Der var en rigtig god energi.