Dyre kartofler

Kartoffelavlere får kun det halve for deres kartofler i forhold til sidste år. Men det er ikke noget, forbrugerne mærker til.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi er der, hvor det er så tæt på produktionsprisen, at det ikke er godt at være kartoffelavler lige nu, siger Jesper Andersen, kartoffelavler fra Lammefjorden.

Han er ikke den eneste, der kan mærke det. Lammefjordens Grøntsagslaug erfarer, at en stor del af avlerne kun får det halve af, hvad de fik for kartoflerne sidste år.

Se hele indslaget om de dyre kartofler herunder:
[video:video_mangler:090819_kartofler.flv]

- Prisen er presset på grund af, at der er et stort udbud i øjeblikket. Desuden er der også krisen i samfundet, som jo gør, at købekraften har været mindre, siger John Nielsen, formand for Lammefjordens Grøntsagslaug.

Selvom prisen er presset i bund hos avlerne, er det langt fra alle forbrugere, der nyder godt af den pressede pris på den populære grøntsag.

- Selvom prisen er blevet halveret, er den ikke blevet halveret i alle butikker. Derfor kommer det desværre ikke alle forbrugerne til gode, siger John Nielsen.

Hos Coop Danmark har de også sat priserne ned, men ikke til den halve pris.

- Når prisen ikke er halveret skyldes det, at der er mange andre udgifter, der ligger fast, inden de når fra avlerne og ud i vores butikker. De skal for eksempel transporteres og pakkes, siger Jens Juul Nielsen.

Han henviser til at Coops indtjening er faldet i forhold til sidste år.