¨

Dyr affaldsstrid kommer for retten

Foto: TV ØST

Renovationsfirmaet HCS forlanger 25 millioner kroner af Holbæk Kommune. Sagen kommer for Voldgiftsretten i næste uge.

Hvem skal betale 25 millioner til hvem?

Det store spørgsmål i den langvarige affaldsstrid mellem Holbæk Kommune og renovationsfirmaet H. C Svendsen (HCS) vil formentlig snart blive afgjort. Sagen kommmer nemlig for voldgiftsretten i næste uge, skriver Holbæk Amts Venstreblad.

Striden mellem kommunen og renovationsfirmaet strækker sig tilbage til sommeren 2009, da store problemer med utømte skraldespande og diskussionen om fortolkning af kontrakten og parternes forpligtelser kulminerede ved, at HCS opsagde kontrakten med dags varsel.

Ifølge Holbæk Amts Venstreblad begrundede renovationsfirmaet opsigelsen med, at Holbæk Kommune havde gjort sig skyldig i en »væsentlig« misligholdelse af kontrakten ved at opkræve bod og, da HCS ikke betalte, sende kravet til inddrivelse via Skat.

HCS mener, at det var en ulovlig fremgangsmåde, og firmaet har opgjort sit tab til 25 millioner kroner, som det forlanger af kommunen.

Holbæk Kommune stiller et modkrav i samme størrelsesorden.

- Holbæk Kommunes erstatningskrav hænger sammen med de problemer og økonomiske tab, HCS har påført os i den tid, firmaet stod for affaldskørslen, og i forbindelse med, at vi måtte skaffe en midlertidig renovatør og sende dagrenovationen i nyt udbud, siger Holger Prehnum, tidligere chef for Holbæk Forsyning og stadig ansat af kommunen som partsrepræsentant i voldgiftssagen.

Voldgiftssagen begynder tirsdag, og der er afsat fire dage til sagen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App