¨

Dykkere samler skrald i Holbæk Havn

Foto: TV ØST

Der blev i dag erklæret krig mod skralden under overfladen på havnen i Holbæk. Fra morgenstunden stod dykkere klar til at rydde op.

Over 30 dykkere i våddragter hoppede søndag formiddag i havnen i Holbæk for at rydde op under overfladen. Tidligt fra morgenstunden stod de klar i deres våddragter for at samle skrald op fra bunden. 

- Vi skal rense bunden og sørge for at alt det, som folk smider ud over kajen, kommer op på land igen, fortæller Claus Pedersen, som til dagligt arbejder som erhvervsdykker i Holbæk. 

Over hele landet er der dagen igennem samlet skrald i både skove og på strande. År efter år inviterer Danmarks Naturfredningsforening nemlig til at gøre en forskel for naturen ved at indsamle skrald. I år gav dykkerne på havnen i Holbæk så også en hånd med - under overfladen.

- Vi dykker jo i havnen og kan se en masse skrald og for at forbedre sikkerheden og naturen har vi valgt at lave sådan et event i dag, siger Lars Hviid fra Falck Sportsdykkerklub.

Dykkerne samlede skrald i flere timer og fandt både cykler, skilte, vinduer og ikke mindst flasker og dåser i hobetal. 

Det er første gang, at Falck Sportsdykkerklub arrangerer en dag i oprydningens tegn, men på grund af den massive succes i dag, er planen at gøre det igen til næste år. 

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App