¨

Rockere dukkede ikke op i retten – tiltalt for brutalt slagsmål

En banderelateret voldssag fra efteråret 2018 blev i dag udskudt endnu en gang, da flere af de tiltalte ikke dukkede op til dagens retsmøde.

Sådan så der ud efter slagsmålet i Holbæk på Havevang i 2018. Foto: Michael Johannessen

Der blev brugt både knive, baseballbats og økser, da der i oktober 2018 foregik et voldsomt, banderaleteret slagsmål omkring et busstoppested ved Havevang i Holbæk.

Anderledes stille gik det for sig i dag i Retten i Holbæk. Både anklagemyndigheden, forsvarsadvokaterne og pressefolk var ellers klar i retssalen mandag morgen.

- Men ellers ser det lidt sløjt ud med fremmødet, lød det fra retsformanden.

Kun én af de fire tiltalte mænd i alderen 22 til 31 år var i dag mødt op i retssal A. Han er den eneste af de i alt fire Bandidos-relaterede tiltalte i sagen, der sidder varetægtsfængslet - dog for en anden straffesag.

Manden blev ført ind i retslokalet af to betjente. Han var iført en mørkeblå trøje, havde kraftigt skæg og synlige tatoveringer i ansigtet.

Han virkede ganske afslappet i retslokalet og hilste smilende på sin forsvarsadvokat med et håndtryk, inden han tog plads i retslokalet.

De tre andre tiltalte udeblev fra dagens retsmøde. Præcis som tilfældet var den 25. september i år.

Brutalt overfald

De fire mænd er tiltalt i sag om et brutalt overfald på tre unge mænd ved et på Havevang sent om eftermiddagen den 7. oktober 2018.

Her blev der brugt økse, hamre og bats, der blev slået, sparket og trampet på kropsdele og i hovedet. En fik trykket en del af sine briller ind i ansigtet og blev hugget i baghovedet og over fingrene, en anden blev hugget i højre side af kroppen, en tredje blev slået i ryggen og på den ene skulder med en hammer.

To dage senere opsøgte to af de tiltalte mænd en fjerde mand i hans lejlighed i Nykøbing Sjælland, så han måtte flygte ud gennem et vindue. Her ventede en ukendt medgerningsmænd, som slog ud efter ham med en 50 centimeter lang genstand, så han brækkede det ene håndled.

Ifølge anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi skete de to voldsepisoder som led i en konflikt mellem rockergruppen Bandidos og den lokale Vanggruppen, som på det tidspunkt bekrigede hinanden.

En konflikt, der kulminerede et halvt år senere med drabet på  den kun 18-årige Zobair Saidi.

De tre mænd stod ved dette busstoppested i Holbæk, da de blev overfaldet tilbage i 2018 Foto: Lars Andersen - TV ØST

Udskudt for fjerde gang

Retssagen blev sidste år udskudt på grund af usikkerhed om pålideligheden af brugen af teledata som bevismateriale i straffesager, og tidligere i år igen blev den udskudt på grund af coronavirus.

De fire mænd blev derfor løsladt.

Fredag den 25. september i år udeblev tre af mændene fra retsmøde i Retten i Holbæk, og det samme gjorde sig gældende i dag. Den tiltalte, der var til stede i retten, er siden sin løsladelse blev varetægtsfængslet for et knivdrab på åben gade i Holbæk.

00:56

Retssagen udspringer af voldelige sammenstød mellem Bandidos og en gruppering fra Vangkvarteret, som stod på i efteråret 2018.

Luk video

Anklageren, de tiltales forsvarsadvokater og retten bruge derfor tiden til at diskutere, om retssagen kunne påbegyndes uden tre af de fire tiltaltes tilstedeværelse.

Anklagemyndigheden i Midt- og Vestsjællands Politi anmodede om at fremlægge anklageskriftet og afhøre den tiltalte, der var til stede. Forsvarsadvokaterne protesterede mod den begæring og oplyste desuden, at deres klienter har givet udtryk for, at de ønsker at udtale sig i sagen.

Anholdelsesbegæring på de tre mænd

Retsformanden hævede dagens retsmødet efter kun en time og et kvarter med beslutningen om at udskyde sagen til i morgen, hvor planen er at foretage vidneafhøringer, uanset om de tre andre tiltalte dukker op i retten eller ej.

Ifølge anklageren har politiet flere gang de seneste 24 timer forsøgt at kontakte de tiltalte på deres adresser uden held.

Der ligger nu, efter anklagemyndighedens ønske, en anholdelsesbegæring på de tre fraværende mænd, som gør, at politiet har beføjelse til at anholde dem for at bringe dem til næste retsmøde.

Ifølge den oprindelige tidsplan ventes dommen at falde midt i december i år. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App