Dukke med reb om halsen hængt op på bro

Et banner med truende tekst og en dukke med reb om halsen blev hængt på gangbro. Sagen kan have forbindelse til en bandekonflikt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var et uhyggeligt syn, der sent torsdag aften mødte trafikanter og forbipasserende på en gangbro over Valdemar Sejrsvej i Holbæk.

quote Det er usædvanligt at se sådan noget

Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi

Her dinglede en dukke med reb om halsen ned fra gangbroen lidt nord for rundkørslen ved Skagerakvej, mens der oppe over hang et hvidt banner, hvor der med sort skrift stod stikkersvin, kom frem fra jeres mors hul, snitches get stitches (stikkere bliver stukket, red.) efterfulgt af et specifikt navn eller dele af et navn.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

- Det er usædvanligt at se sådan noget, og når teksten kan opfattes truende, så er det selvfølgelig alvorligt, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet modtog anmeldelsen om banneret og dukken klokken 22.58, hvorefter en patrulje rykkede ud for at undersøge sagen nærmere.

- Teksten på banneret kan virke truende, og der er hele eller dele af nogle navne på banneret, som teksten kan være rettet imod, siger Martin Bjerregaard.

Mødets med politiet på bestemt adresse

Anmelderen, der er en 20-årig mand fra Holbæk, havde ifølge politiet selv opdaget banneret og dukken. 

Den unge mand havde derefter taget begge dele ned og aftalt at mødes med betjentene på en nærmere aftalt adresse i byen, hvor han sammen med en gruppe unge udleverede banneret og den menneskelignende dukke til politiet.

- Den unge mand var ikke interesseret i, at banneret og dukken hang der. Om han selv følte sig ramt, det må en afhøring afklare, siger Martin Bjerregaard.

Politiet kender endnu ikke motivet bag eller har kendskab til, hvem der kunne have hængt banneret og dukken op på gangbroen.

- Nu har vi oprettet en sag, og så må vi se, om der er kriminaltekniske spor på det materiale, vi har fået i vores varetægt, der kan fortælle, hvem der har hængt det op. Men det er i hvert fald hængt op før klokken 22.00, derfor håber vi, at der er nogle borgere, som har gået, cyklet eller kørt i området, der måske har set nogen hænge det og måske hjælpe os med at identificere dem, siger Martin Bjerregaard.

Kan have forbindelse til bandekonflikt

Dukken og banneret blev ophængt mellem boligområderne Ladegårdsparken og Vangkvarteret, hvor der har været en del uroligheder mellem flere grupperinger.

Tidligere udspillede der sig en bandekonflikt i sommeren 2018 til foråret 2019 mellem rockerklubben Bandidos og en gruppering af unge fra Vangkvarteret, der kulminerede med et drab på den 18-årige Zobair Saidi i april 2018. 

Hør TV2 ØSTs podcast om bandekonflikten her. 

Senest blev der tidligere på ugen affyret skud med løst krudt mod en 20-årig mand i Ladegårdsparken, hvorefter to mænd fra København blev anholdt i sagen.

Politiet mødte forleden talstærkt op, da de modtog flere opkald om skyderi i Ladegårdsparken i Holbæk.

Politiet kan derfor ikke afvise, at banneret og dukken har relation til en konflikt i Holbæk.

- Hvis vi kan få identificeret den eller de personer, som er nævnt på banneret, så kan vi kigge på, om det har forbindelse til en nyere eller ældre konflikt i Holbæk, siger Martin Bjerregaard.

Ud over truslen er sagen ifølge politiet også alvorlig, fordi den kunne have været medvirkede til færdselsuheld på strækningen.

- Når det hænger på en kombineret gangbro og cykelbro over en stærkt trafikeret vej i Holbæk, så kan det aflede bilister og andre trafikanternes opmærksomhed, plus sådan en ophængning af et banner er ulovligt ifølge ordensbekendtgørelsen, siger Martin Bjerregaard.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4.