¨

DSU'ere føler sig truet af PET

Foto: TV ØST

Unge socialdemokrater mener, at de blev truet af Politiets Efterretningstjeneste (PET) under statsministerens besøg på Stenhus Gymnasium i går.

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) i Holbæk mener, at de blev truet af PET, da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i går besøgte Stenhus Gymnasium.

- Det var meget ubehageligt. Den ene PET-mand var utrolig aggressiv. Vi havde på ingen måde provokeret eller noget, men allerede inden Løkke ankom, gik PET-manden over til os og sagde, at han godt vidste, hvad vi var ude på, og at han holdt øje med os, siger 16-årige Frederik Vad Nielsen, som er formand for DSU i Holbæk, til Politiken.

Især kassereren i DSU Holbæk Valdemar Osted blev krydsforhørt af PET.

- De spurgte, hvad vi lavede dér, og hvad vi egentlig var ude på, og så bad de om hans personlige oplysninger, navn og cpr-nummer, siger Frederik Vad Nielsen.

TV2 ØST var til stede på Stenhus Gymnasium i går. Vores journalist Ronja Jonasson så ikke selv PET optræde dikrete truende over for de unge DSU'ere. Men hun bekræfter, at DSU i den grad var under luppen i løbet af dagen og beskriver PET som 'oppe på tæerne'.

- Vi optog mens en PET-mand henvendte sig til DSU'erne for endnu en gang at sikre sig, at de var 'helt enige om, at der ikke blev kastet med ting'. Den lokale DSU-formand svarede noget i retning af 'nej, selvfølgelig ikke. Vi er et fredeligt politisk parti'. Bagefter sagde PET-manden i en sidebemærkning til os, at 'det skal i ikke filme', men det kan PET jo ikke bestemme, siger Ronja Jonasson.

02:12 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App