¨

Døren er åbnet til Nisseland

Foto: TV ØST

Der er fem uger til juleaften, men allerede nu er nisserne i fuldt vigør. I Mørkøv reklamerer et ægtepar med verdens største samling af den mekaniske slags.

Hvem har ikke altid drømt om at komme på besøg i nissernes verden? I en lade i Mørkøv er drømmen gjort til virkelighed. Her ligger Nisseland, der lørdag slog dørene op til den 11. sæson.

- Formålet er at give børn og voksne et juleeventyr, som vi selv er vokset op med, erklærer John Roger, der sammen med sin kone står bag paradiset for juleelskere.

I 30 år har parret lavet deres egne bevægelige nisser. Han står for mekanikken, hun for tøjet. For 11 år siden åbnede de udstillingen med deres værker.

- Da Daells Varehus havde den sidste udstilling i 1983, sagde vi til hinanden: Vi må gøre noget, fortæller John Roger.

Resultatet blev 2000 kvadratmeter fyldt med små folk med røde huer. Omkring 400 af slagsen, vurderer ejerne.

Laden i Mørkøv er efterhånden internationalt kendt. Gæster fra engelske krydstogtskibe vil tage i busser fra København for at besøge Nisseland, og også flere italienere har meldt deres ankomst i år.

Og John Roger drømmer om et endnu større nissemekka i fremtiden.

- Vi har mange flere nisser, end dem man kan se her. Så vi vil meget gerne udvide, så vi kan have endnu flere gæster og måske have åbent hele året, lyder det fra nisseelskeren.

Parret bag Nisseland har også et stort troldeland, som ligger i Norge.

03:00 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App